Skip to main content

Kansainvälinen näyttely KAJAANI 13.1.2024

Tuomari Leni Finne

THILIA THALIAN AIKAA ON FI34170/23 narttu Oikeat mittasuhteet sopiva luusto, oikeamallinen pää, kauniit tummat silmät, hyvät korvat kaula ja ylälinja, erinomainen eturinta, hyvät etukulmaukset, oikeamallinen rintakehä, viihtyy ruokapöydässä, hyvät takakulmaukset, riittävä askelpituus, liikkeitä olisi helpompi arvostella, jos koira ei vetäisi. PEK1, KP, ROP-PENTU.

CIPACAN TERVA NAPSU FI21031/23 uros Oikeat mittasuhteet, vankka luusto, lähes oikealinjainen pää, hieman korostuneet kulmakaaret, keskiruskeat silmät, hyvä korvat & kaula ja ylälinja, riittävä eturinta, melko lyhyt olkavarsi, oikeanmallinen rintakehä, ok takakulmaukset, hieman pehmeä karva, liian käyrät eturaajat, erinomainen askelpituus, turhan korkea-asentoinen häntä. JUN EH/2.

SAHTIKUMMUN KANE FI23551/23 uros Oikeat mittasuhteet, vankka luusto, lähes oikealinjainen pää, melko syvä kallo, kirsu saisi olla mustempi, keskiruskeat silmät, hyvä kaula ja ylälinja, riittävä eturinta, melko lyhyt olkavarsi, hieman litteät käpälät, oikeamallinen rintakehä, hyvät takakulmaukset, erinomainen karva, oikea askelpituus, turhan korkea-asentoinen häntä, melko löysä etuliike. JUN ERI/1, SA, JUN-SERT, CACIB-J, PU2, SERT, JUN ROP.

CORDYNOX ELVIS FI42810/22 uros oikeat mittasuhteet, sopiva luusto, oikeanmallinen pää, keskiruskeat silmät, hyvät korvat kaula ja ylälinja, sopiva eturinta, lyhyt olkavarsi, oikeamallinen rintakehä, kauniisti kulmautuneet takaraajat, melko lyhyt pehmeähkö karva, oikea askelpituus, liikkeessä oikea-asentoinen häntä. NUO ERI/1, SA, PU1, CACIB, ROP.

TULISYDÄMEN INGRID FI16514/23 narttu oikeat mittasuhteet, sopiva luusto, hieman erisuuntaiset pään linjat, alaleuka voisi olla voimakkaampi, silmät voisivat olla hieman tummemmat, hyvä korvat kaula ja ylälinja, riittävä eturinta, melko lyhyt olkavarsi, oikeanmallinen rintakehä, kauniisti kulmautuneet takaraajat, melko litteät käpälät, riittävä karva, oikea askelpituus, hieman ulkokierteiset etukäpälät. JUN ERI/1.

CIPACAN SAIMI FI31314/22 narttu oikeat mittasuhteet, riittävä luusto, oikealinjainen pää, keskiruskeat silmät, hieman kevyt alaleuka, hyvä kaula ja ylälinja, niukahko eturinta, hieman lyhyt olkavarsi, oikeamallinen rintakehä, viihtyy ruokapöydässä, hieman jyrkkä lantio, ok takakulmaukset, hieman pehmeä riittävän pitkä karvapeite, ok askelpituus, liikkeessä aavistuksen köyry lanneosa. NUO ERI/1, SA, PN3.

TAIKAMÄEN VELLAMO FI42782/21 narttu Oikeat mittasuhteet, sopiva luusto, lähes oikealinjainen pää, hyvät tummat silmät, hieman kevyt alaleuka, hyvät korvat & kaula & ylälinja, erinomainen eturinta, hieman lyhyt olkavarsi, oikeamallinen rintakehä, hieman jyrkkä lantio, hyvät takakulmaukset, karva voisi olla tiiviimpää mutta pituus riittää. riittävä askelpituus, yhdensuuntaiset liikkeet. AVO ERI/1, SA, PN1, SERT, CACIB, VSP.

KUNKUTTELIJAN MARTTA FI35237/18 narttu Oikeat mittasuhteet, oikeailmeinen pää, hyvät tummat silmät, kirsupigmentti voisi olla mustempi, hyvät korvat kaula ja ylälinja, niukka eturinta, lyhyt olkavarsi, oikeamallinen rintakehä, ok takakulmaukset, melko lyhyt erinomaisen tiivis karvapeite, erinomainen lihaskunto, liikkuu hieman pihdissä takana, oikea askelpituus. KÄY ERI/1, SA, PN2, VARASERT, VARACACIB.

SÅNBERGETS RONJA FI42446/22 narttu Riittävät mittasuhteet, sopiva luusto, vielä hieman ilmava kokonaisuus, melko kevyt pää, hieman erisuuntaiset pään linjat, pitkä otsapenger, kirsupigmentti voisi olla mustempi, hyvät korvat kaula ja ylälinja, sopiva eturinta, erinomaiset etukulmaukset, oikeamallinen rintakehä, hieman jyrkkä lantio, hyvät takakulmaukset, hyvä tiivis karva, oikea askelpituus. KÄY ERI/2.

Ryhmänäyttely TORNIO 3.2.2024

Tuomari Riitta Niemelä

BLACK HAPPIES LISTEN TO YOUR HEART FI29708/23 narttu 33 cm. Feminiininen kaunis kokonaisuus. Hyvä raajakorkeus ja mittasuhteet. Sievä pää ja ilme. Hyvät korvat. Kaunis ylälinja. Alaleuka voisi olla hieman vahvempi. Erinomainen eturinta. Lupaava runko. Hyvä raajarakenne. Sopiva luuston vahvuus. Erinomainen turkin laatu. Liikkuu halutessaan hyvällä askelpituudella. Käyttäytyy rauhallisesti ja päättäväisesti. Vaatii vain lisää tottumista. JUN ERI/2.

JOKKAKALLIO NELLI FI46887/22 narttu 33 cm. Erinomaista tyyppiä. Hyvä raajakorkeus ja mittasuhteet. Erinomainen pään pituus. Hyvät tummat silmät. Erinomainen eturinta. Kaunis ylälinja. Erinomainen raajaluuston vahvuus. Keveät liikkeet. Rauhallinen käytös. JUN ERI/1, SA, PN1, SERT, JUN ROP, ROP.

SÖNNAREBYS HERA FI50776/22 narttu 36 cm. Vahvarunkoinen ja -luustoinen narttu. Hyvä pitkä pää. Miellyttävä ilme. Erinomainen eturinta. Hyvä raajaluuston vahvuus. Antaa tänään hieman takakorkean vaikutelman. Erinomainen turkin laatu. Voisi kantaa hännän hieman alempana liikkeessä. Ystävällinen ja rauhallinen käytös. NUO ERI/1.

Ryhmänäyttely RAAHE 10.2.2024

Tuomari Marjo Nygård

SAMI FI28182/23 uros 10 kk, 35 cm. Junioriuros, jolla oikeat pään ja rungon mittasuhteet. Silmät voisivat olla hivenen tummemmat. Oikea purenta, hyvät korvat, riittävä kaula. Hyvä eturinta ja runko, kovin pysty lapa, muuten ok kulmaukset. Eturaajat voisivat olla hieman suoremmat, liikkuu kuitenkin yhdensuuntaisesti edestä, varsin kapeasti takaa, sivusta hyvällä askeleella. Kovin pysty häntä liikkeessä. Hyvä karva, miellyttävä käytös. JUN EH/1.

MINIMAAN MARTTA FI54139/22 narttu 16 kk, 32,5 cm. Mittasuhteiltaan oikea juniorinarttu. Oikealinjainen pää, silmät saisivat olla hieman tummemmat. Purenta ok. Hyvä kaula ja eturinta, lapa saisi olla selvästi viistompi, hieman lyhyt olkavarsi ja sääri, riittävän pitkä rintakehä. Karhea, tänään melko lyhyt karva. Varsin hyvät eturaajat, liikkuu kapeasti takaa, edestä ja sivusta hyvin. Hyvä häntä. JUN ERI/1.

PIIPANLAUMAN BONNIE TYLER FI39802/21 narttu n. 2,5 vuotta, 32,5 cm. Mittasuhteiltaan hieman pitkärunkoinen, sopivan vahva narttu. Oikea pään malli, mutta melko kevyt alaleuka. Purenta ok. Hyvä kaula ja rintakehä, melko pitkä lanneosa, hieman pysty lapa, muuten ok kulmaukset. Hyvänpituinen hieman pehmeä karva. Hyvät suorat eturaajat. Liikkeessä pehmeä selkä ja takaliike saisi olla tehokkaampaa. Kirsupigmentti saisi olla täydempi. AVO EH/2.

PIIPANLAUMAN KORPI-LUNA FI44670/21 narttu n. 2,5 vuotta, 33 cm. Keskikokoinen, mittasuhteiltaan hivenen pitkärunkoinen, mutta jäntevä narttu. Oikealinjainen nartun pää, talvikirsu, purenta ok. Hyvä kaula. Tasapainoiset kulmaukset, hyvät eturaajat, vahva takaosa, liikkuu melko kapeasti takaa, riittävällä askelpituudella sivusta. Karkea hieman lyhyt karva. Rauhallinen käytös. AVO ERI/1.

BÖRSVALLENS ELIN FI46748/20 narttu 33 cm. Oikea koko ja mittasuhteet. Oikealinjainen nartun pää, silmät voisivat olla hivenen tummemmat, purenta ok. Hyvä kaula ja runko. Riittävä eturinta, hieman pysty lapa. Hyvät eturaajat, hieman korkea kinner, hyvä raajaluusto. Liikkuu hieman kapeasti takaa, edestä hyvin, sivuliikkeessä takapotku voisi olla tehokkaampi. Hyvänpituinen hieman pehmeä karva. KÄY ERI/1.

PUNTARIKANKAAN METTE FI34672/21 narttu 34 cm. Voimakas, hieman kookas narttu, jolla hyvä pää, oikea purenta, silmät voisivat olla hivenen tummemmat. Erinomainen kaula, eturinta ja rintakehä. Hieman pitkä lanne. Hyvä raajaluusto, eturaajat saisivat olla suoremmat. Karkea ja tänään hieman lyhyt karva. Liikkuu varsin yhdensuuntaisesti edestä ja takaa, sivusta hyvällä askelpituudella, ajoittain hieman korkea häntä liikkeessä. Rauhallinen käytös. KÄY ERI/2.

Ryhmänäyttely KAUHAJOKI 24.2.2024

Tuomari Reino Korpela

CORDYNOX FYRY FI14207/23 uros Keskikokoa hieman kookkaampi. Erinomaiset mittasuhteet ja rotutyyppi. Komea uroksen pää. Sopiva kaula ja rintakehä. Hyvä takaosa. Vahva raajaluusto. Hyvät kulmaukset. Hyvä karvapeite ja hännän kiinnitys. Yhdensuuntaiset liikkeet. Rauhallinen käytös. Kolmivärinen väritys. JUN ERI/1, SA, PU1, JUN-SERT, SERT, JUN-ROP, VSP.

VARGJÄGARENS HELMER FI37978/21 uros35 cm. Keskikokoinen. Riittävät mittasuhteet. Sopiva vahvuusaste. Komea uroksen pää. Rintakehä voisi olla hieman pidempi ja ylälinja tiiviimpi. Melko vahva takaosa. Oikein kulmautuneet vahvat raajat. Sopiva karvapeite ja hännän kiinnitys. Hieman löysät liikkeet. Normaali nuoren uroksen käytös. AVO EH/2.

YLIRAJAN PIKI FI19844/21 uros32 cm. Pienikokoinen, mitan alarajalla oleva uros, jolla riittävän pitkä pää. Sopiva kaula ja rintakehä. Riittävän vahva takaosa. Oikein kulmautuneet raajat. Hyvä karvapeite ja hännän kiinnitys. Liikkuu kevyesti. Esiintyy hieman vaatimattomasti. AVO ERI/1.

ONNENHELMEN SULO FI28518/20 uros34 cm. Lähes keskikokoinen. Hyvät mittasuhteet ja vahvuusaste. Komea sopivan pitkä uroksen pää, jossa hyvä ilme. Sopiva kaula. Riittävä rintakehä. Ylälinja voisi olla tiiviimpi. Hieman jyrkkä lantion asento. Sopiva raajaluusto. Hieman niukasti kulmautunut edestä ja takaa. Melko käyrät eturaajat. Hyvä karvapeite. Liikkeessä korkealle nouseva häntä. Rodunomainen käytös. KÄY EH/1.

AHMALAMMIN GRAVELAKE’S JEWEL FI30699/23 narttu35 cm. Keskikokoa kookkaampi korkearaajaiselta vaikuttava narttu. Oikeanmuotoinen pää, jossa hieman voimakas otsapenger. Riittävä kaula. Hieman lyhyt rintakehä. Suora ylälinja. Takaosa voisi olla voimakkaampi. Hieman niukasti kulmautuneet etu- ja takaraajat. Hyvä karvapeite. Korkealla kannettu häntä. Liikkuu kevyesti. Rauhallinen käytös. JUN H.

BLACK HAPPIES IT MUST HAVE BEEN LOVE FI29706/23 narttu32 cm. Lähes keskikokoinen. Korkearaajaiselta vaikuttava kevyt ja ilmava narttu. Hieman lyhyt pää, jossa otsa korostuu. Riittävä kaula. Rintakehän tulisi olla pidempi. Pitkä lanneosa. Tiivis ylälinja. Sopiva takaosa. Riittävät kulmaukset. Hieman lyhyt karvapeite. Hyvä hännän kiinnitys. Liikkuu ja esiintyy hieman pidättyväisesti. JUN H.

CORDYNOX FANNY FI14202/23 narttu33 cm. Ihannekokoinen. Erinomaiset mittasuhteet ja vahvuusaste. Kaunislinjainen pää. Riittävän tummat silmät. Sopiva kaula ja rintakehä. Hyvä takaosa. Erinomainen karvapeite. Keskivahvat raajat. Hyvät kulmaukset. Oikein kiinnittynyt häntä. Suorat liikkeet. Rauhallinen käytös. JUN ERI/1, SA, PN4, JUN-SERT, VSP-JUN.

CORDYNOX FELLA FI14209/23 narttu32 cm. Lähes keskikokoinen. Erinomaiset mittasuhteet ja rotutyyppi. Oikeanmuotoinen nartun pää. Hyvä kaula. Riittävän pitkä rintakehä. Tiivis ylälinja. Hieman jyrkkä lantion asento, mistä johtuen antaa takakorkean vaikutelman. Sopiva raajaluusto. Riittävät kulmaukset. Hyvät käpälät. Hyvä karvapeite ja hännän kiinnitys. Suorat tasapainoiset liikkeet. Rauhallinen käytös. JUN ERI/2, SA.

HUNAJAN TAIKA FI50359/22 narttu33 cm. Ihannekokoinen, hieman korkearaajaiselta vaikuttava kevyttyyppinen narttu, jolla kevyt pää ja suippo kuono. Sopiva kaula. Lyhyt rintakehä. Voimakkaasti nouseva alalinja. Ylälinjassa lanneköyryä. Luisu lantio ja alas kiinnittynyt häntä. Riittävä raajaluusto, samoin kulmaukset. Lyhyt karvapeite. Esiintyy ja liikkuu hieman pidättyvästi. JUN H.

MINIMAAN MARTTA FI54139/22 narttu31 cm. Keskikokoa hieman pienempi. Mittasuhteiltaan riittävän pitkä. Oikeamuotoinen nartun pää. Sopiva kaula. Rintakehä voisi olla hieman pidempi. Riittävän tiivis ylälinja. Sopiva lantion asento. Hieman niukat, mutta tasapainoiset kulmaukset. Hyvä karvapeite ja hännän kiinnitys. Käyrät eturaajat. Voisi liikkua hieman tasapainoisemmin. Rauhallinen käytös. JUN ERI/3.

CORDYNOX ESME FI42816/23 narttu34 cm. Keskikokoa hieman kookkaampi. Erinomaiset mittasuhteet ja rotutyyppi. Kaunis nartun pää. Sopiva kaula ja rintakehä. Tiivis ylälinja. Hyvä takaosa. Oikein kulmautuneet raajat. Oikealaatuinen, tänään lyhyt karvapeite. Sopiva hännän kiinnitys. Riittävästi kulmautuneet raajat. Hyvät käpälät. Yhdensuuntaiset liikkeet. Rauhallinen käytös. NUO ERI/1, SA.

SOTKANRINTEEN TOSKA FI44877/22 narttu33 cm. Ihannekokoinen. Hyvät mittasuhteet ja vahvuusaste. Kaunis nartun pää, jossa hyvä ilme. Sopiva kaula ja rintakehä. Tiivis ylälinja. Vahva takaosa. Sopiva raajaluusto. Voimakkaasti uloskierteiset takaraajat. Eturaajojen kiinnityksessä löysyyttä. Oikealaatuinen hieman lyhyt turkki. Korkealle kiinnittynyt ylös nouseva häntä. Liikkuu pitkällä askelmitalla. Rodunomainen käytös. NUO EH/2.

ACKERS ÄLSKLING FI41227/20 narttu34 cm. Keskikokoa hieman kookkaampi. Erinomaiset mittasuhteet ja rotutyyppi. Kaunislinjainen pää. Sopiva kaula ja rintakehä. Tiivis ylälinja. Hyvä takaosa. Sopiva luusto ja kulmaukset. Takaraajoissa hieman uloskierteisyyttä. Hyvä karvapeite ja hännän kiinnitys. Suorat tehokkaat liikkeet, joskin takaliike ahdas. Rauhallinen käytös. AVO ERI/3, SA, PN3.

HYTTÄNGETS CARYS SE35140/2021 narttu32 cm. Lähes ihannekokoinen. Oikeat mittasuhteet. Erinomainen rotutyyppi. Kaunis nartun pää, jossa hyvä ilme. Sopiva kaula ja rintakehä. Tiivis ylälinja. Hyvä takaosa. Sopiva raajaluusto. Riittävät kulmaukset. Hyvä karvapeite ja hännän kiinnitys. Yhdensuuntaiset liikkeet. Rauhallinen käytös. AVO ERI/1, SA, PN1, SERT, ROP.

HYTTÄNGETS IDUN FI48757/22 narttu33 cm. Ihannekokoinen. Erinomaiset mittasuhteet ja rotutyyppi. Kaunis pitkänomainen nartun pää. Hyvä kaula ja rintakehä. Tiivis ylälinja. Hyvä takaosa. Oikein kulmautuneet raajat. Hyvät käpälät. Hyvä karvapeite ja hännän kiinnitys. Yhdensuuntaiset tehokkaat liikkeet. Miellyttävä käytös. AVO ERI/2, SA, PN2, VARA-SERT.

CORDYNOX ADELE FI42448/17 narttu32 cm. Lähes keskikokoinen mittasuhteiltaan hieman lyhyt narttu. Voimakaspiirteinen pää. Vahva kaula. Rintakehän tulisi olla pidempi. Tiivis ylälinja. Hieman jyrkkä lantio, muuten hyvä takaosa. Sopiva raajaluusto ja kulmaukset. Hyvä karvapeite. Alas kiinnittynyt häntä. Tänään hieman raskaat liikkeet. Rauhallinen käytös. KÄY EH/1.

STRANDSTIGENS TESSA FI32818/20 narttu30 cm. Pienikokoinen mitan alarajalla oleva narttu. Lähes oikeanmuotoinen pää. Sopiva kaula. Riittävä rintakehä. Ylälinja tulisi olla tiiviimpi. Jyrkkä lantion asento, mistä johtuen tulee takakorkea vaikutelma. Sopiva raajaluusto. Raajojen asennossa epävarmuutta edessä ja takana. Karvapeite voisi olla karheampaa. Sopiva hännän kiinnitys. Liike ei tänään täysin tasapainossa. Rauhallinen käytös. KÄY H.

Ryhmänäyttely KOUVOLA 2.3.2024

Tuomari Paavo Mattila

TULISYDÄMEN ILE FI16519/23 urosN. 35 cm. Hyvin rakentunut nuori uros. Kaunis pää, hyvät korvat, hyvä kaula, ikään nähden hyvin kehittynyt runko, hyvä selkälinja. Sopivasti kulmautuneet raajat, hyvä karva. Korkeahko häntä. Kaunis musta-valkoinen väri. Seistessä kauniit ääriviivat. Miellyttävä esiintyminen. Liikkuu kohtuullisen hyvin. JUN ERI/1, SA, JUN-SERT, PU1, SERT, JUN VSP, VSP.

ANCER’S GOLDEN FOXYLADY II FI33645/23 narttu32 cm. Erinomainen nuori narttu. Erittäin hyvä pää, kaunis ilme ja korvat, erinomainen kaula, ikään nähden erinomaisesti kehittynyt runko. Erittäin hyvä ylälinja. Hyväasentoiset sopivasti kulmautuneet raajat. Hyvä karva, kaunis punavalkoinen väri. Liikkuu hyvin, ajoittain hieman korkeahko häntä. Seistessä kauniit ääriviivat. Erinomainen esiintyminen. JUN ERI/1, SA, JUN-SERT, PN2, SERT, JUN ROP.

ERKIN VÄIN KAJA FI13738/23 narttu 33,5 cm. Hyvärakenteinen nuori narttu. Hyvänlainen pää, hyvät korvat, hyvin kehittynyt runko, riittävästi kulmautuneet raajat. Korkealla kannettu häntä. Liikkuu kohtuullisen hyvin, hyvä karva, hyvä käytös. JUN EH/3.

FAIRHILL LA LUNA FI16862/23 narttu 33 cm. Hyvin rakentunut narttu, jolla kauniit pää ja ilme, hyvät korvat, kaunis kaula, sopusuhtainen runko ja hyvä ylälinja. Sopivasti kulmautuneet raajat, hyvä karva, kaunis mustavalkoinen väri. Liikkuu hyvin, miellyttävä käytös. JUN ERI/2, SA, VARA-SERT.

FAIRHILL CANELI FI17687/16 narttu 34 cm. Erittäin kaunis veteraaninarttu, kaunis ilmeikäs pää, hyvät korvat, erinomainen kaula, erinomainen runko, samoin ylälinja. Erittäin hyvät raajat, joissa sopivat kulmaukset. Hyvä karva, kaunis punavalkoinen väri. Liikkuu hyvin, erinomainen käytös. VET ERI/1, SA, VET-SERT, PN1, VET ROP, ROP.

Ryhmänäyttely JUUKA 10.3.2024

Tuomari Hannu Talvi

KASURILAN SISSI FI42690/23 narttu 35cm pitkällä askeleella liikkuva, kauniit mittasuhteet. Hyvin kehittynyt pää, hyvä korvien asento. Jäntevä kaula, vielä hieman löysyyttä selässä. Hyväasentoiset raajat, karkea peitinkarva. Kolmivärinen, rauhallinen luonne. PEK1, KP, ROP-PENTU.

CORDYNOX ELVIS FI42810/22 uros36 cm. Hieman taka-ahtaasti liikkuva, mittasuhteitaan oikea. Hyvä pitkä pää, jäntevä kaula. Tiivis selkälinja ja riittävä rintakehän mitta. Eturaajoissa hieman ulkokierteisyyttä, hyvät käpälät. Karkea peitinkarva, riittävä pohjavilla. Keltavalkoinen, rauhallinen luonne. NUO ERI/1, SA, PU1, VSP.

KUNKUTTELIJAN POMO FI49624/21 uros 34cm, riittävä askelmitta, vankkarakenteinen. Jykevä pää, lyhyehkö kaula. Runko vankassa kunnossa, vahva raajaluusto. Hyvä karvapeite, riittävät kulmaukset. Keltavalkoinen. Rauhallinen luonne. AVO H.

BLACK HAPPIES DRESSED FOS SUCCESS FI29710/23 narttu33 cm. Kevyesti liikkuva, kauniit mittasuhteet ja sopiva jalousaste. Jalo pitkä pää, hyvä jäntevä kaula ja selkälinja. Sopiva rungon voimakkuus, hyvä eturinta. Oikein kulmautunut kokoon sopiva raajaluusto. Karkea peitinkarva, kolmivärinen. Hyvä rauhallinen luonne. JUN ERI/1, SA, JUN-SERT, PN1, SERT, JUN ROP, ROP.

PUNTARIKANKAAN TELLU FI24912/23 narttu 31 cm. Iloisesti liikkuva mittasuhteiltaan oikea vanttera narttu. Hieman leveäkalloinen pää, vahva kaula. Vanttera runko, hyvät eturaajat. Takaraajoissa kinnerahtautta, tiiviit käpälät. Hyvä karvapeite, keltavalkoinen. Hyvä luonne. JUN EH/2.

AMOREVOLE ONNELI FI39700/21 narttu 33cm. Takakorkeasti liikkuva mittasuhteiltaan oikea vahva narttu. Voimakas nartun pää, hyvä rungon täyteläisyys. Kyynärpäistään löysät eturaajat, hyvin kulmautuneet takaraajat. Luisu lantio. Harvinaisen hyvä karkea peitinkarva, kolmivärinen. Miellyttävä luonne. KÄY EH/3.

KUNKUTTELIJAN VEERA FI49622/21 narttu 33cm. Kevyesti liikkuva, hyvät rungon mitat. Hyväluustoinen pitkä pää, hyvä kaulan mitta ja rungon voimakkuusaste. Käpälistään uloskiertyneet eturaajat, hyvät takaraajat. Hieman luisu lantio. Hyvä karvapeite. Keltavalkoinen, rauhallinen luonne. KÄY ERI/1, SA, PN2, VARA-SERT.

PARKKILAS ALMA FI54011/21 narttu 34cm. Kevyesti liikkuva, mittasuhteiltaan oikea voimakastyyppinen narttu. Vahva pää, pitkät korvat. Voimakas kaula, hyvä selkälinja. Riittävän pitkä eturinta, hyvä raajaluusto. Aavistuksen pitkät käpälät, muuten hyvät kulmaukset. Karkea karva, kolmivärinen. Miellyttävä luonne. KÄY ERI/2.

Kansainvälinen näyttely LAHTI 24.3.2024

Tuomari Perttu Ståhlberg

CORDYNOX FYRY FI14207/23 urosKoko 38 cm. Maskuliininen. Hyvä vahvuus. Maksimikokoinen. Vahva riittävän kokoinen pää. Sopiva eturinta ja rintakehä Hyvä selkä. Riittävästi kulmautunut. Oikea karvanlaatu. Vaivaton liike. Miellyttävä käytös. JUN ERI/1, SA, JUN-SERT, JMVA, CACIB-J, PU2, JUN ROP.

TAKAPIHANTARHAN BROWNIE FI33034/19 urosKoko 38 cm. Maksimikokoinen. Sopiva vahvuus. Maskuliininen pää ja ilme. Vaaleat pyöreät silmät häiritsevät ilmettä. Eturinta saisi olla korostuneempi. Riittävän pitkä rintakehä. Pysty olkavarsi. Riittävästi kulmautunut takaa. Ok karvanlaatu. Liikkuu kapeasti takaa. Saisi liikkua pidemmällä askeleella varsinkin edestä. AVO ERI/1, SA, PU3, CACIB.

KOLKON OLOF FI18180/22 urosKoko 38 cm. Maksimikokoinen. Sopiva vahvuus. Kuono saisi olla pidempi. Vaaleat silmät. Riittävä eturinta. Hieman pitkä lanne. Hieman niukasti mutta tasapainoisesti kulmautunut. Tiivis karva. Tarvitsee tottumista pöydällä käsittelyyn. Hyväasentoinen häntä. Saisi liikkua pidemmällä askeleella. KÄY ERI/1.

LUCA FI42219/15 urosKoko 33 cm. Alle keskikoon. 8-vuotias. Hyvässä kunnossa esitetty veteraani. Miellyttäväilmeinen pää. Riittävä eturinta. Sopiv rungon malli. Tiivis hyvä karvapeite. Hyvä häntä. Liikkuu kapeasti takaa, hyvällä askelpituudella sivusta. Rodunomainen käytös. VET ERI/1, SA, VET-SERT, CACIB-V, PU1, VET ROP, ROP.

CORDYNOX GRETEL FI14192/23 narttuKoko 35 cm. Yli keskikoon. Riittävä vahvuus. Oikeat mittasuhteet. Hyvät pään linjat ja ilme. Hyvä pigmentti. Riittävän tummat silmät. Ikäisekseen hyvin kehittynyt eturinta ja rintakehä. Saisi olla paremmin kulmautunut edestä. Hyvä tiivis karvapeite. Liikkuu kapeasti takaa, vielä löysästi edestä. Turhan laskeva lantio. Takaliike jää hieman lyhyeksi. JUN ERI/1.

CORDYNOX ESME FI42816/22 narttu Koko 36 cm. Maksimikokoinen. Riittävä vahvuus. Feminiininen pää jossa riittävä pituus ja mittasuhteet. Alaosastaan turhan kapea rintakehä. Turhan niukasti kulmautunut, varsinkin edestä. Turhan kuroutunut alalinja. Hyvä karvanlaatu. Liikkuu riittävällä askelpituudella. Miellyttävä käytös. NUO ERI/1.

KAJAANI 24.3.2024

Tuomari Teija Viljanmaa-Petjala

VON HEIDESEE MARIA FI42953/23 narttu 7 kuukauden ikäinen pentu, jolla oikea pään pituus. Hieman taakse laskeva kallolinja. Kirsupigmentti voisi olla vakuuttavampi. Hyvä korvat. Ikäisekseen jo hieno eturinta. Hyvä rintakehän malli. Hieman käyryyttä eturaajoissa. Tasapainoiset kulmaukset. Liikkuu hyvällä askelpituudella, ahtaasti takaa. Hyvä karvapeite. Miellyttävä luonne. Erinomaisesti treenattu näyttelyä varten. PEK1, KP, ROP-PENTU, BIS PEN-1.

CORDYNOX ELVIS FI42810/22 uros 2 vuotias uros, jolla oikeat mittasuhteet. Vahva uroksen pää, hieman avoimet silmäluomet. Hyvät korvat. Hyvä kaula, hyvä eturinta. Rintalasta voisi olla pidempi ja viimeiset kylkikaaret pidemmät. Eturaajoissa käyryyttä, Tasapainoisesti kulmautunut. Liikkuu hyvällä askelpituudella. Hyvä karvapeite. Miellyttävä luonne. NUO ERI/1, SA, PU1, ROP.

KORVANMÄEN REINO FI30733/19 uros Riittävä mittasuhteet omaava, vahva uros, jolla vahva pää, joka voisi olla pitkänomaisempi. Hyvät korvat. Erittäin hyvä eturinta ja rintakehän malli. Hyvä raajaluusto. Voisi olla paremmin kulmautunut sekä edestä että takaa. Liikkuu hyvällä askelpituudella, köyristää hieman lannetta liikkeessä. Karvapeite voisi olla hieman pidempää. Miellyttävä luonne. KÄY EH/1.

BLACK HAPPIES LISTEN TO YOUR HEART FI29708/23 narttu Feminiininen nuori narttu, jolla riittävät mittasuhteet. Oikeanmallinen pää, jossa kuono-osa voisi olla vahvempi. Korvat voisivat olla matalammalle kiinnittyneet. Ikäisekseen hyvä eturinta. Rintalasta voisi olla pidempi. Riittävä raajaluusto. Tasapainoisesti kulmautunut. Liikkuu hyvällä askelpituudella mutta vaatii vielä kehätreeniä. hyvä karvapeite. Luonne oikea. JUN EH/1.

TAIKAMÄEN TYTTI FI42783/21 narttu Oikeat mittasuhteet omaava kolmevuotias narttu, jolla hyvä pään malli mutta pää voisi olla kuivempi. Silmät voisivat olla tummemmat. Korvat voisivat olla hieman alemmaksi kiinnittyneet. Erinomainen eturinta, rintalasta voisi olla pidempi. Kokoon sopiva raajaluusto. Liikkuu hyvällä askelpituudella. Koiralla kirsussa vain osittain musta pigmentti, joka vaikuttaa palkintosijaan. AVO ERI/1.