Skip to main content

Ryhmänäyttely JÄMIJÄRVI 26.2.2022
Tuomari Leila Kärkäs

OSKULAN URHO FI56640/20 uros Vauhdikas, nuori uros, jolla hyvä pään malli. Hyvät korvat. Hyvät mittasuhteet ja ylälinja. Hyvin kulmautunut. Hyvä, vahva luusto. Hieman käyrät eturaajat. Hyvä eturinta. Riittävä karvan pituus. Tarvitsee lisää pöydällä harjoittelua, etenkin purennan näyttämistä. Ystävällinen, mutta hieman itsenäinen käytös. Hieman vaaleat silmät. JUN EH/1.

SÄPÄTYN ODIN FI36809/20 uros Kivan tyyppinen uros, joka jännittää tilannetta. Antaa tutkia hyvin ja liikkuessa heiluttaa häntäänsä, mutta esiintymiseen vaikuttaa jännitys. Hyvä pään malli. Hieman syvälle sijoittuneet silmät. Hyvät korvat ja purenta. Hyvä ylälinja. Pihtikintereet ja melko korkea kinner. Hyvät kulmaukset. Ikään riittävä rintakehä. Erinomainen karva. Lisää totutusta näyttelytilanteeseen. NUO EH/1.

FAIRHILL GUSTAV FI22168/19 uros Hyvät mittasuhteet. Hyvä pään malli. Hyvä purenta. Tasapainoiset hyvät kulmaukset. Hieman löysyyttä kyynerpäissä. Melko suorat eturaajat. Hyvä takaosa. Liikkuu hyvin. Riittävä karvan pituus. Hyvä käytös. AVO ERI/1, SA, PU1, SERT, ROP.

ARVI FI37124/19 uros Erinomainen kokonaisuus. Hyvät pään linjat, vahvuus ja pituus. Hyvät korvat. Hyvä kaula ja ylälinja ja takaosa. Olkavarsi saisi olla viistompi. Hyvä eturinta ja rintakehä. Hieman käyrät eturaajat. Liikkuu hyvin. Riittävän pitkä karva. Hyvä käytös. KÄY ERI/1, SA, PU2.

TERHOMETSÄN JÄMÄ FI34742/18 uros Erinomainen kokonaisuus. Hyvät pään linjat ja vahvuus. Hyvät korvat. Hyvä ylälinja, mutta hieman luisu lantio. Hyvät kulmaukset ja luusto. Hyvä rintakehä. Liikkuu hyvin. Hampaiden näyttämisessä pöydällä temppuili aika rajusti. Tämän vuoksi palkintosija. KÄY H.

Kansainvälinen näyttely LAHTI 26.3.2022
Tuomari Aila Lehmussaari

ÄIJÄ FI45758/21 uros 8 kk pentu. Varsin hyvin kehittynyt. Sopiva pään pituus. Hyvät korvat. Oikeanmuotoinen rintakehä ja hyvä raajaluusto. Värityksessä melko leveä ”kaulus” ja valkea läikkä selällä. Esiintyy hieman ujostellen. Oikea karvanlaatu. PEK2.

ÄKSY FI45759/21 uros Varsin hyvin kehittynyt, mittasuhteiltaan oikea 8 kk pentu, jolla sopivan pitkä pää. Hieman lyhyet korvat. Hyvin kehittynyt rintakehä. Hyvä häntä. Sopiva raajaluuston voimakkuus. Liikkuu jo varsin hyvällä askeleella. Oikea karvanlaatu. Lupaava kokonaisuus. PEK1, KP, ROP-PENTU.

BEVORAX GRAND DELUXE ESSET FI46755/21 uros Koko 35. Oikeat mittasuhteet. Erinomaiset pään linjat. Hyvät korvat. Kaunis kaula, samoin ylälinja. Hieman lyhyt rintakehä ja muutoinkin rintakehä saa vielä täyttyä. Erinomainen raajaluusto ja kulmaukset. Liikkuu hyvin. Oikea karvanlaatu. Kaunis väri. Luonne ok. JUN ERI/2.

BLACK HAPPIES KUN KUUNTELEN TOMPPAA FI28153/21 uros Koko 37. Hieman korkearaajaisen vaikutelman antava, jäntevä uros, jolla sopiva pään pituus. Vaaleahkot silmät. Ylös kiinnittyneet korvat. Kaunis kaula ja ylälinja. Rintakehä saa vielä täyttyä. Erinomainen raajaluusto ja kulmaukset. Liikkuu sopivalla askelpituudella. Oikea karvanlaatu. Luonne rauhallinen. JUN EH/3.

HÄRADS GUNNAR FI58319/21 uros Oikeat rungon mittasuhteet. Erinomainen uroksen pää. Hyvä ilme ja korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Sopiva rintakehä ja maavara. Erinomainen raajaluusto ja kulmaukset. Liikkuu kauniilla, sopivalla askelpituudella. Hyvä karva. Luonne ok. JUN ERI/1, SA, PU1, JUN-SERT, SERT, JUN ROP, ROP, RYP-1.

CIPACAN OTA TAI JÄTÄ FI471990/20 uros Koko 35. Oikeat mittasuhteet. Hyvä pää. Sopiva ylälinja ja rintakehän syvyys. Hyvä eturinta. Kokonaisuuteen sopiva raajaluuston voimakkuus. Etukäpälät saisi olla rungonsuuntaisemmat. Liikkuu sopivalla askelpituudella. Oikea karvanlaatu. Luonne rauhallinen. NUO EH/2.

MIILU-UKON TAHVO FI43354/20 uros Koko 35. Oikealinjainen, uroksen pää. Hyvä kaula. Sopiva rungon pituus. Tiivis selkä. Maavara saisi olla hieman matalampi. Sopiva raajaluusto. Hieman matalat etukäpälät. Kulmaukset ok. Liikkuu sopivalla askelpituudella. Oikea karvanlaatu. Kaunis väri. NUO ERI/1.

SATUMEREN HILLA FI31660/21 narttu Koko 32. Kevytlinjainen, mittasuhteiltaan oikea. Oikealinjainen pää. Hyvät korvat. Hyvä ylälinja. Sopiva rintakehän syvyys. Kokonaisuuteen sopiva raajaluusto. Kulmaukset ok. Hyvä karva. Luonne miellyttävä. JUN ERI/1.

AROSUON LILI-MARI FI36115/18 narttu Koko 34. Mittasuhteiltaan oikea, jäntevä narttu, jolla sopivan pituinen, mutta hieman leveäkalloinen pää. Lyhyet korvat. Vaaleat silmät. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyvä rintakehä ja maavara. Sopiva raajaluuston voimakkuus. Kulmaukset ok. Hyvä karva. Luonne ok. AVO ERI/1.

TAKAPIHANTARHAN BLACKROSE FI33030/19 narttu Koko 34. Oikeat mittasuhteet. Hyvä pää. Oikein sijoittuneet, mutta hieman lyhyet korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Sopiva rintakehä. Se saisi olla täyteläisempi = esitetään metsäkunnossa. Erinomainen raajaluusto ja kulmaukset. Hyvä karva. Luonne rauhallinen. KÄY ERI/1, SA, PN1, SERT, CACIB, VSP.

SAARA FI49757/13 narttu Koko 34. Vielä varsin ryhdikäs veteraani. Mittasuhteiltaan oikea. Oikea pään pituus. Hieman pyöreä kallo. Otsapenger saisi olla loivempi. Hyvä kaula. Tiivis selkä. Oikeanmuotoinen rintakehä. Sopiva raajaluusto. Hieman matalat etukäpälät. Hyvä karva. Luonne rauhallinen. VET ERI/1.

Ryhmänäyttely JOENSUU 27.3.2022
Tuomari Perttu Ståhlberg

REPOJEN OTTO FI30499/21 uros Koko 36. Kokoon sopiva vahvuus. Pää saa vielä vahvistua. Suora selkä. Ikäisekseen hyvin kehittynyt runko. Riittävästi kulmautunut. Ok karva. Liikkuu hieman kapeasti takaa. Eturaajat saisivat olla suoremmat. Liikkuu hyvällä askelpituudella. Miellyttävä käytös. JUN ERI/1, SA, PU2, JUN-SERT, VARA-SERT, JUN ROP.

OSKULAN KÖSSI FI56641/20 uros Koko 34. Lähellä keskikokoa. Sopiva vahvuus. Maskuliininen pää. Vaaleat silmät häiritsevät ilmettä. Hyvä kaula ja runko. Tyypillinen ylälinja. Saisi olla paremmin kulmautunut edestä. Hyvä karva. Liikkuu halutessaan sopivalla askelpituudella. NUO ER/1.

SUNKANS DENNY FI41407/19 uros Koko 36. Lähellä keskikokoa. Sopiva vahvuus ja mittasuhteet. Loiva otsapenger. Alaleuka saisi olla vahvempi. Riittävä kaulan pituus. Hyvä selkä ja runko. Riittävästi kulmautunut edestä, vähemmän takaa. Ok karva. Liikkuu hieman kapeasti takaa lyhyellä askeleella. Liikkeessä turhan pehmeä selkä. Rodunomainen käytös. AVO ERI/1.

HUMU FI42036/17 uros Koko 35. Ihannekokoinen. Toivoisin hieman vahvemman raajalinjan. Maskuliininen, vahva pää. Silmät saisivat olla tummemmat. Hyvä kaula, ylälinja. Sopiva runko ja maavara. Hieman niukasti, mutta tasapainoisesti kulmautunut. Liikkuu riittävällä askelpituudella, takaa hieman kapeasti. KÄY ERI/1, SA, PU1, SERT, FI MVA, ROP.

NIITTYAHON HOPPU FI24620/21 narttu Koko 33. Ihannekokoinen. Ikänsä mukaisesti vielä kovin pehmeä ja pentumainen. Sopiva vahvuus ja mittasuhteet. Riittävän pitkä kuono, kallo saa vahvistua. Hyvä kaula. Lupaava runko. Riittävästi kulmautunut. Liikkuu kapeasti takaa, tasapainoisesti sivulta. Miellyttävä käytös. JUN ERI/1, SA, PN2, JUN-SERT, JUN VSP.

CIPACAN OJAHATELON MANTA FI47196/20 narttu Koko 34. Hieman yli keskikoon. Riittävä vahvuus. Sopivat mittasuhteet. Hyvät pään linjat ja vahvuus. Sopiva kaula. Hyvä selkä. Ikäisekseen hyvin kehittynyt runko. Pysty olkavarsi. Paremmin kulmautunut takaa. Ok karva. Tasapainoinen liike. Miellyttävä käytös. NUO ERI/1, SA, PN1, SERT, VSP.

SATUMEREN SAGA FI38179/20 narttu Koko 33. Keskikokoinen. Toivoisin vahvemman raajaluuston. Kuono saa vielä täyttyä. Hyvä kaula. Riittävän pitkä rintakehä. Turhan ylös kuroutunut vatsalinja. Riittävästi kulmautunut edestä, paremmin takaa. Hyvä karva. Liikkuu kapeasti takaa. Liikkuu riittävällä askelpituudella. Miellyttävä käytös. NUO EH/2.

KORVANMÄEN LILO FI14471/18 narttu Koko 33. Keskikokoinen. Tänään hieman pyylevässä kunnossa. Sopiva vahvuus ja mittasuhteet. Hyväilmeinen, feminiininen pää. Hyvä kaula, sopiva runko. Lyhyt, pysty olkavarsi. Sopivasti kulmautunut takaa. Hyvä karva. Liikkuu kapeasti takaa, hyvällä askelpituudella sivusta. Rodunomainen käytös. AVO ERI/1, SA, PN2, VARA-SERT.

Ryhmänäyttely KAUHAJOKI 27.3.2022
Tuomari Teija Viljanmaa-Petjala

Papereita ei ole vielä tullut.

Kansainvälinen näyttely KAJAANI 2.4.2022
Tuomari Pekka Teini

BEVORAX GRAND DELUXE ESSET FI46755/21 uros Koko 36. Lupaava, keskikokoinen, nuori uros, jolla komea pää. Hyvä otsapenger. Kauniit korvat, hyvät rungon mittasuhteet. Vielä niukka eturinta. Hieman lyhyt lantio ja takaliike jää hieman lyhyeksi. Todella laadukas karvapeite. Mukava käytös. JUN ERI/2.

SATUMEREN LACU FI31663/21 uros Todella hyvin rakentunut ja vahva uros. Hyvät pään linjat, vahva kuono-osa. Hyvä, pitkä kallo. Ikäisekseen erinomainen eturinta. Hyvä takaosa. Vahva kinner. Laadukas karvapeite. Todella komea nuorukainen, jonka kanssa kannattaa harjoitella liikettä ja esiintymistä. JUN ERI/1, SA, PU4, JUN-SERT, ROP JUN.

PIIPANLAUMAN IHME-OSKARI FI10846/21 uros Koko 37. Keskikokoa hieman kookkaampi. Hyvin rakentunut uros. Tyylikäs pää. Hyvä etuosa. Vahva kaula. Hyvä rintakehä. Erinomainen lihaskunto. Eturaajojen käyryys häiritsee, näkyy myös liikkeessä. Hyvä turkki ja käytös. NUO EH/3.

PUPUVAARAN PETO FI54687/20 uros Keskikokoinen, hyvillä rotupiirteillä varustettu. Komea pää. Hyvä, pitkä kuono-osa. Hyvä etuosa. Hyvä rintakehä. Hyvä raajojen korkeus. Erinomainen lantion asento. Huipputurkki. Vahva häntä, jossa myös hyvä karvapeite. Takaraajoissa hieman ulkokierteisyyttä. NUO ERI/2, SA, PU3.

SATUMEREN ERÄ-JÄTKÄ FI38181/20 uros Todella komea uros, jolla hyvä etuosa ja upea pää. Oikea raajakorkeus ja varma ylälinja. Hyvä, pitkä lantio. Hieman pitkä häntä. Takaraajat jonkin verran ulkokierteiset. Huipputurkki. NUO ERI/1, SA, PU1, SERT, CACIB, ROP, RYP-2.

FU BLU ARTEMIS FI45349/17 uros Todella näyttävä käyttöluokan uros. Hyvin holvautunut kallo-osa, hyvä huulilinja. Vahva kaula. Oikea raajakorkeus. Hieman lyhyet mittasuhteet. Hyväasentoinen lantio. Häntä pyrkii liikkeessä pystyyn. Rauhallinen käytös. KÄY ERI/1, SA, PU2, VARA-SERT, VARA-CACIB.

NIITTYAHON MARTTA FI24619/21 narttu Rotutyypiltään erinomainen, kaunis narttu. Oikea sukupuolileima. Hieman pyöreät silmät, muuten hyvä pää. Riittävä eturinta. Hyvä rintakehän pituus. Lantiossa oikea pituus. Hyvät takakulmaukset. Laatuturkki. Tänään rungossa hieman ylimääräistä. JUN ERI/1, SA, PN1, JUN-SERT, SERT, VSP JUN, VSP.

NIITTYAHON TÄHTI VAINU FI24621/21 narttu Rotutyyppi erinomainen. Hieman kevyt kuono-osa, muuten hyvä pää. Hyvä sukupuolileima. Hyvä raajakorkeus. Tänään selässä hieman löysyyttä. Riittävät takakulmaukset. Häntä nousee liikkeessä pystyyn. Riittävä askelpituus, hieman ahtaat takaliikkeet, etuliikkeessä levottomuutta. Mukava käytös. JUN ERI/2.

KOTIPOLUN ILONA FI30577/20 narttu Rotutyyppi erittäin hyvä. Hyvä lihaskunto, käyttöluokan narttu. Hieman lyhyt kallo. Toivoisin pidempää kuono-osaa. Erinomainen eturinta. Hyvä raajakorkeus. Hieman lyhyt lantio. Peitinkarvaan enemmän pituutta ja karkeutta. Oudoksuu hieman kehätilannetta, antaa kuitenkin käsitellä itseään. KÄY H.

Ryhmänäyttely PERTUNMAA 9.4.2022
Tuomari Esa Ruotsalainen

LEHTIKANKAAN AKU FI38729/21 uros Keskikokoinen. Ikäisekseen sopiva vahvuus. Oikeanmuotoinen pää. Rintakehä saisi olla hieman pidempi. Vähän jyrkkäasentoinen lantio. Erinomainen raajaluusto. Riittävästi kulmautunut. Erinomainen karvanlaatu. Lantion asennosta johtuen takapotku jää hieman voimattomaksi ja on ahdas. Miellyttävä luonne. JUN EH/1.

JOKKAKALLIO HILU FI10404/21 Keskikokoa kookkaampi, tyypiltään erinomainen narttu, joka jo varsin valmis. Kaunis pää. Hyvä ylälinja ja runko. Hyväluustoiset, oikeinkulmautuneet raajat. Oikea karvanlaatu. Liikkuu muuten hyvin, takana kinnerahtautta. Miellyttävä käytös. JUN ERI/1, SA, PN1, JUN-SERT, SERT, ROP JUN, ROP.

TAKAPIHANTARHAN TOIVEENTUOJA FI17088/21 narttu Keskikokoa hieman pienempi. Nuori narttu, jolla hivenen pitkä lanneosa. Oikealinjainen pää, hieman vaaleat silmät. Hyvä ylälinja ja rungon muoto. Riittävästi kulmautunut. Kokoon sopiva luusto. Hyvä karva. Liikkuu vähän lyhyellä askelpituudella. Miellyttävä käytös. JUN EH/2.

Kansainvälinen näyttely VAASA 9.4.2022
Tuomari Katja Partanen

Papereita ei ole vielä tullut.

Ryhmänäyttely VESILAHTI 15.4.2022
Tuomari Riitta Lahtovaara

FILIPGÅRDENS THEO FI46824/21 uros Erittäin hyvä tyyppi. Vahva, mittasuhteiltaan oikea. Leveä ja syvä pää, jonka kuono-osan tulisi olla pidempi. Ylöskiinnittyneet korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Riittävä runko. Eturaajojen tulisi olla suoremmat. Suorat polvikulmat ja lyhyet sääret. Liikkuu lyhyellä, töpöttävällä taka-askeleella. JUN EH/2.

TAKAPIHANTARHAN TOIVEPENA FI17086/21 uros Erinomainen tyyppi. Maskuliininen, oikeat mittasuhteet. Riittävä kaula. Oikealinjainen pää, tummat silmät, hyvät korvat. Hyvä ylälinja. Hyvä eturinta. Riittävä rintakehä. Niukahkosti kulmautuneet raajat, jotka aavistuksen korkeat. Kevyet sivuliikkeet, hieman kapeat takaa. Hyvä käytös. JUN ERI/1, SA, PU1, JUN-SERT, SERT, ROP JUN, VSP.

VAELLUSKORVEN SAKU FI55559/20 uros Tyydyttävää tyyppiä oleva maskuliininen, mittasuhteiltaan oikea uros. Oikealinjainen pää. Kirsun tulisi olla täysin musta. Hyvät korvat. Riittävä kaula. Kapea ja lyhyt rintakehä. Hyvä eturinta. Voimakkaasti köyristyvä lanne. Liian käyrä, etenkin oikea eturaaja. Riittävät kulmaukset takana. Oikealaatuinen karvepeite ja väritys. Liikkeessä häntä kiertyy selälle. Halutessaan näyttää oikeaoppisia liikkeitä. Kaipaa lisää kehäharjoittelua. KÄY T.

FALLASKOGENS PUMA FI21297/19 narttu Erinomainen tyyppi. Feminiininen. Mittasuhteiltaan oikea. Oikealinjainen pää. Hyvät korvat. Lyhyt kaula. Hyvä ylälinja. Vahva runko. Oikein kulmautunut edestä. Käpälien tulisi olla tiiviimmät. Riittävästi kulmautuneet polvet, sääri voisi olla pidempi. Oikealaatuinen karvapeite. Kevyet liikkeet. Hyvä käytös. AVO ERI/1, SA, PN1, SERT, ROP.

Ryhmänäyttely LAPUA 16.4.2022
Tuomari Jari Fors

Papereita ei ole vielä tullut.

Ryhmänäyttely KOUVOLA 17.4.2022
Tuomari Sanna Törnroos

AMOREVOLE OIVA FI39705/21 uros 10 kk jun uros, jolla oikeanmallinen, vielä hieman kapea pää, hieman vaaleat silmät. Hyvä kaula ja eturinta. Runko ja raajaluusto saa vielä vahvistua. Erinomaiset mittasuhteet, eturaajat ja kulmaukset. Koira käyttäytyy varsin tottumattomasti kehässä, tarvitsee kehätottumusta. JUN EH/1.

APRILLA FI26835/20 narttu 2 v, nuori narttu, jolla oikean mallinen, hieman kevytpiirteinen pää. Hieman vaaleat silmät ja turhan voimakkaat posket. Hyvä kaula. Toivoisin hieman voimakkaamman eturinnan. Voimakkaasti ulkokierteiset eturaajat ja koira liikkuu kyynärpäät ulkokierteisesti. Hieman lyhyt rintakehä. Tasapainoiset kulmaukset. Riittävä askelpituus. Kovin kapea takaliike. Miellyttävä käytös ja erinomaisesti esitetty. KÄY H.