Skip to main content
Kirjalliset näyttelytulokset

Kirjalliset näyttelytulokset 2020

By Päivitetty 2.6.20232 kesäkuun, 2023No Comments

HYVINKÄÄ 27.9.2020

Tuomari: Kirsi Nieminen

FI35239/19 CIPACAN NELSSON uros. Koko 37,5 cm. Erinomaista tyyppiä oleva, mittasuhteiltaan oikea uros. Oikean muotoinen pää, jossa riittävä pituus. Hyvä kaula ja lavat. Syvä rintakehä. Ikäisekseen hyvä runko. Hyvät takakulmaukset. Hieman korkeat kintereet. Hyvä eturinta. Etuliikkeissä hieman löysyyttä tänään, muuten hyvät liikkeet. Käsiteltävissä. JUN-ERI, JUK1, PU1, SA, ROP, SERT, NORD SERT

SASTAMALA 26.9.2020

Tuomari: Kirsi Honkanen

FI37124/19 ARVI uros. Hyvän kokoinen. Sopivat mittasuhteet. Pää saa vahvistua. Ok purenta. Keskiruskeat silmät. Hyvät korvat. Erinomainen kaula. Riittävä eturinta. Rintakehä saa täyttyä. Hyvä lanne. Keskivahva raajaluusto. Riittävät etu-, hyvät takakulmaukset. Liikkuu hyvällä askeleella. Erinomainen karva. Pirteä käytös. Käsiteltävissä. JUN-ERI, JUK1, PU1, SA, VSP, SERT

FI21298/19 FALLASKOGENS PENNY narttu. Hyvälinjainen narttu. Vahva nartun pää. Vaaleat silmät. Hyvin kiinnittyneet korvat. Oikea purenta. Vahva kaula ja selkä. Hyvä hännän kiinnitys. Hyvä eturinta. Täyteläinen runko. Hyväluustoiset raajat. Yhdensuuntaiset liikkeet. Erinomainen karvanlaatu. Rauhallinen käytös. Erinomainen lihaskunto. Käsiteltävissä. NUO-ERI, NUK1, PN1, SA, ROP, SERT, RYP-4

FI37120/19 RIHLA narttu. Erittäin feminiininen. Kevytpiirteinen nartun pää. Keskiruskeat silmät. Kauniit korvat. Purenta ok. Erinomainen kaula. Jäntevä selkä. Hyvä häntä. Eturinta saa täyttyä. Vielä hieman kevyt runko. Keskivahva raajaluusto. Liikkuu vielä edestä löysästi. Avoimet kyynärpäät. Hyvät sivuliikkeet. Erinomainen karva. Miellyttävä käytös ja esiintyminen. Käsiteltävissä. JUN-ERI, JUK1

FI45640/18 PIIPANLAUMAN REPPULI-TILLI narttu. Kevytpiirteinen narttu. Sopivat mittasuhteet. Erittäin selvä sukupuolileima. Kevytpiirteinen pää, kuono-osa saa vahvistua. Kauniit korvat. Erinomainen kaula ja ylälinja. Riittävä eturinta. Melko lyhyt rintalasta. Vahva pitkä lanne. Riittävä raajaluusto. Pystyt olkavarret. Hyvät takakulmaukset. Kevyt liike. Kapea takaa. Erinomainen karva. Miellyttävä käytös. Käsiteltävissä. AVO-ERI, AVK1

FI43370/19 FALLASKOGENS WICKO uros. Sopivat mittasuhteet. Hyvälinjainen uroksen pää. Keskiruskeat silmät. Kookkaat, hyvin kiinnittyneet korvat. Löysät huulet. Oikea purenta. Erinomainen kaula. Hieman kaareutuva lanne. Hyvä eturinta. Syvä, kapea rintakehä. Hyvä raajaluusto. Normaalit kulmaukset. Hyvä askelpituus. Erinomainen karvanlaatu. Rauhallinen käytös. Valitettavasti koira ei tänään liiku puhtaasti. Ei varsinaisesti onnu, mutta liikkeet ovat epäpuhtaat, mistä palkintosija.Käsiteltävissä. NUO-EVA

HYVINKÄÄ 20.9.2020

Tuomari: Maija Mäkinen

FI38290/19 MINIMAAN KORA narttu. 15 kk. Feminiininen nuori narttu. Lanneosaltaan hieman pitkä. Maavaraa voisi olla hieman enemmän. Tässä kehitysvaiheessa vielä takakorkea. Hyvä pää, korvat, silmät ja purenta. Hyvä kaula. Lyhyt olkavarsi. Hyvä pitkä rintakehä. Hyvä luusto ja käpälät. Hyvät takakulmaukset mutta takaosa on vielä hyvin kapea. Erinomainen karva. Hyvä häntä. Liikkuu kapeasti takaa ja hieman löysyyttä kyyynärissä. Hieman haluton liikunta. Miellyttävä rauhallinen käytös pöydällä. JUN-H

LAHTI 19.9.2020

Tuomari: Sanna Törnroos

FI25012/19 STRANDSTIGENS SISSI narttu. Hyväntyyppinen, mittasuhteiltaan oikea, vielä kesken kehityksen oleva narttu. Oikeanmallinen pää jossa hyvät korvat, hieman vaaleat silmät. Hyvä eturinta, rintakehä saa vielä kehittyä. Hieman pitkä lanneosa, tasapainoiset kulmaukset. Vatsalinja kuroutuu turhan voimakkaasti. Häntä nousee liikkeessä turhan korkealle. Liikkuu halutessaan hyvällä askelpituudella, hieman leveästi edestä. Tottumaton ystävällinen käytös. NUO-EH, NUK1

PORVOO 12.9.2020

Tuomari: Kirsi Honkanen

FI38290/19 MINIMAAN KORA narttu. Koko 33 cm. Hyvät mittasuhteet ja koko 33 cm. Melko hyvät pään linjat. Vahva nartun pää, keskiruskeat silmät. Hyvin kiinnittyneet korvat. Purenta ok. Erinomainen kaula. Liikkeessä hyvä ylälinja ja häntä. Riittävä eturinta, rintakehä saa täyttyä. Pitkä rintalasta. Riittävät kulmaukset. Hyvät sivuliikkeet. Hyvälaatuinen karva. Käsiteltävissä. JUN-ERI, JUK1, PN1, SA, ROP, SERT

KURIKKA 12.9.2020

Tuomari: Hannu Talvi

FI32575/19 STREAKHEAD RINGA narttu. Koko 33 cm. Oikein liikkuva. Näyttävät mittasuhteet. Hyvä pitkä pää. Kauttaaltaan erinomainen rakenne. Hyvä karvapeite. Keltavalkoinen. Miellyttävä luonne. Käsiteltävissä. JUN-ERI, JUK1, PN1, SA, ROP, SERT, RYP-4 FI43334/15 VENLA narttu. Koko 35 cm. Tehokkaasti liikkuva, näyttävät mittasuhteet. Hyvä, pitkä pää. Kauttaaltaan erinomainen. Kolmivärinen. Erinomainen luonne. AVO-ERI, AVK1, PN2, SA, VARA-SERT

FI27743/19 SANDRA narttu. Koko 35 cm. Oikein liikkuva. Näyttävät mittasuhteet. Keskikokoa hieman kookkaampi. Vahvaluustoinen pää. Hyvä kaula ja selkälinja. Sopivan täyteläinen runko. Hyvin kulmautuneet raajat. Hyvä karvapeite ja luonne. Kolmivärinen. Käsiteltävissä. NUO-ERI, NUK1, PN3, SA

FI18390/16 PIIPANLAUMAN TERÄS-NOVA narttu. Koko 35 cm. Kauniisti liikkuva, mittasuhteiltaan oikea. Oikealinjainen, hieman siro pää. Jäntevä kaula. Hieman luisu lantio, muuten hyvä pitkä selkä. Täyteläinen runko. Hyvät oikea-asentoiset raajat. Riittävä karvapeite. Kolmivärinen. Normaali nartun luonne. Käsiteltävissä. AVO-ERI, AVK2, PN4, SA

FI37124/19 ARVI uros. Koko 33 cm. Hieman ahtautta etuliikkeissä. Oikeat mittasuhteet. Sopivan pitkä jalo pää. Hyvä korvien kunto. Jäntevä kaula ja selkälinja. Hyvä eturinta ja rungon tilavuus. Hieman käpälistään uloskierteiset eturaajat. Hyvä, voimakas reisi. Kolmivärinen riittävän karkea peitinkarva. Hyvä luonne. Käsiteltävissä. JUN-ERI, JUK1

FI13620/20 HYTTÄNGETS JOXAREN uros. Koko 35 cm. Oikein liikkuva, näyttävät mittasuhteet. Hyvä, pitkä pää. Riittävästi kiertyneet korvat. Jäntevä kaula, hyvä pitkä selkälinja. Riittävä rintakehä ja rungon syvyys. Oikein kulmautuneet raajat. Kelta-valkoinen, karkea karvapeite. Normaali luonne. JUN-ERI, JUK2

FI30732/19 KORVANMÄEN KAIKU uros. Koko 34,5 cm. Oikein liikkuva. Näyttävät mittasuhteet. Hyvä koko. Hyvä, voimakas pää. Hyvä kaula ja selkälinja. Käyryyttä eturaajoissa. Hyvät takaraajat. Hieman pitkät käpälät. Karkea peitinkarva. Valkokeltainen. Normaali luonne. Käsiteltävissä. NUO-EH, NUK1

FI10173/19 GARVAGUBBENS AVICII uros. Koko 37 cm. Hieman tottumattomasti liikkuva. Voimakas tyyppinen. Mittasuhteiltaan oikea. Jykevä pää. Hieman kevyt alaleuka ja huulipussia. Hyvä kaula ja selkä. Riittävän pitkä eturinta ja hyvä alalinja. Oikea raajojen kulmaus. Kolmivärinen, karkea peitinkarva. Normaali luonnne. Käsiteltävissä. AVO-EH, AVK1

FI12740/17 NATTSLAGETS BROWNING uros. Koko 36 cm. Oikein liikkuva. Oikeat mittasuhteet. Riittävän pitkä pää. Kovin vaaleat silmät. Korostuneet silmäkyhmyt. Vahva kaula. Hieman luisu lantio, muuten hyvä säkä ja selkälinja. Sopivan voimakas raajaluusto. Riittävät kulmaukset. Normaali karvapeite, kolmivärinen. Hyvä luonne. Käsiteltävissä. KÄY-EH, KÄK1

FI38646/19 LÄHTEENMÄEN ANSA narttu. Koko 33 cm. Vielä hieman tottumattomasti liikkuva. Vielä kovin pentumainen nuori narttu. Kevytkalloinen, oikealinjainen pää. Riittävät rungon mittasuhteet, joskin mielellään köyristää lanneosaa. Varsin hyvä raajojen asento. Karkea peitinkarva. Kelta-valkoinen. Vielä hieman ujo luonne. Käsiteltävissä. JUN-EH, JUK2

FI27179/19 VARGJÄGARENS DORA narttu. Koko 34 cm. Hyvin liikkuva. Riittävät mittasuhteet. Vielä sirohko, kevyt pää. Köyryyttä lantiossa. Rintakehä saisi olla hieman pitempi. Kokoon riittävä raajaluusto. Hyvät käpälät. Karkea peitinkarva. Keltavalkoinen. Normaali nartun luonne. Käsiteltävissä. NUO-EH, NUK2

SE46290/2017 NATTSLAGETS STAMFORD BRIDGE uros. Koko 36 cm. Oikein liikkuva, mittasuhteiltaan oikea. Kyömyä kuonossa ja vaaleat silmät. hieman taakse laskeva kallolinja. Hyvä kaula. Selässä pehmeyttä. Oikea-asentoiset raajat. Tiiviit käpälät. Normaali karvapeite.Kolmivärinen. Normaali luonne. Käsiteltävissä. KÄY-EH, KÄK2

FI38715/18 JÄNISHOVIN METSÄKÄÄLYN MAHTI narttu. Koko 32 cm. Pehmeästi liikkuva. Mittasuhteiltaan oikea. Hyvät pään mitat. Riittävän pitkä runko. Hyvä rintakehä. Vähän luisu lantio. Kyynärpäistään löysä kiinnitys, hyvät takaraajat. Hyvä karvapeite, keltavalkoinen. Liikkeessä kovin pehmeä. Normaali nartun luonne. Käsiteltävissä. AVO-EH, AVK3

FI39102/17 COSMOS uros. Koko 36 cm. Oikein liikkuva, riittävät mittasuhteet. Korkea otsapenger. Hieman karkeat pään piirteet. Vahva kaula. Lanne voisi olla hieman pitempi. Hyvä eturinta ja alalinja. Oikea-asentoiset, hyväluustoiset raajat. Harvinaisen karkea ja voimakas karvapeite. Kolmivärinen. Normaali luonne. Käsiteltävissä. KÄY-EH, KÄK3

FI53521/18 PÄTKIS uros. Koko 36 cm. Oikein liikkuva. Hyvät mittasuhteet. Sopiva pään mitta ja voimakkuus. Näyttävä pitkä runko. Hieman luisu lantio. Löysyyttä kyynärpäissä. Oikein kulmautuneet takaraajat. Keltavalkoinen kovin pehmeä karvapeite. Hieman jännittynyt luonne. Käsiteltävissä. NUO-H

FI13267/19 NILLAS CASTOR HUNTER uros. Koko 36 cm. Oikein liikkuva. Mittasuhteiltaan oikea. Hieman synkkä pään väritys. Hyvä selkälinja ja terverakenteiset raajat. Karkea, pitkä karvapeite. Kolmivärinen. Tänään ei siedä käsittelyä, joka aiheuttaa hylkäämisen. Väistää. NUO-HYL

RUOVESI 6.9.2020

Tuomari: Sophie Aspholm

FI19928/19 METSASEMU HIIE MOOR narttu. Koko 34 cm. 18 kk. Erinomainen tyyppi ja mittasuhteet. Kevytpiirteinen pää, jossa saisi olla hieman enemmän otsapengertä. Hyvät silmät. Avoimet korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyvä purenta. Hyvä häntä. Erittäin hyvin kulmautuneet raajat. Raajaluuston tulee vielä vahvistua. Erittäin hyvä eturinta. Riittävän syvä, mutta lyhyt ja kapea rintakehä. Liikkuu edestä hyvin, kapeasti takaa, hyvä askelpituus. Silkkinen karva. Miellyttävä käytös. Käsiteltävissä. NUO-ERI, NUK

FI35238/19 CIPACAN NALLI uros. Koko 36 cm. 15 kk. Erinomainen tyyppi ja mittasuhteet. Hyvälinjainen pää, jossa kuono saisi olla pidempi. Vaaleat silmät. Hyvät korvat. Tasapurenta. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyvä häntä. Niukat etukulmaukset ja ulospäin kääntyvät kyynärpäät. Erittäin hyvin kulmautunut takaa. Niukka eturinta. Tarpeeksi syvä, mutta lyhyt rintakehä. Ikään sopiva luusto. Liikkuu takaa hyvin, edestä ulkokierteisesti, riittävä askelmitta. Erittäin hyvä karva. Tottumaton kehäkäytös. Käsiteltävissä. JUN-EH, JUK1

FI37753/19 PELKENS PARTY uros. Koko 38 cm. 1v 4 kk. Erittäin hyvä tyyppi ja mittasuhteet. Oikean mallinen pää, jossa sukupuolileima saisi olla selvempi. Hyvät silmät ja korvat. Kaunis kaula ja ylälinja. Hyvin kiinnittynyt häntä. Niukka eturinta. Rintakehä saisi olla syvempi ja pidempi. Tasapainoisesti kulmautuneet raajat. Ikään sopiva luusto. Liikkuu kapeasti edestä ja takaa lyhyellä askeleella. Erittäin hyvä karva. Miellyttävä käytös. Suorat raajat. Käsiteltävissä. NUO-EH, NUK1

FI47633/18 PACO uros. Koko 37 cm. Erittäin hyvä tyyppi ja mittasuhteet. Riittävä uroksen pää, jossa saisi olla pidempi kuono-osa. Hyvät silmät ja korvat. Niukka saksipurenta. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyvä häntä. Tasapainoisesti kulmautuneet raajat. Hyvä eturinta. Lyhyt rintakehä ja kuroutuva vatsalinja. Kevyt luusto. Liikkuu hyvin takaa, edessä ulkonevat kyynärpäät, hyvä sivuaskel. Erittäin hyvä karva. Miellyttävä käytös. Käsiteltävissä. AVO-EH, AVK1

JOENSUU 6.9.2020

Tuomari: Jari Fors

FI44046/18 AMOREVOLE AINOU narttu. 2 vuotias. Tyypiltään ja mittasuhteiltaan oikea. Kaunisilmeinen pää, hyvät korvat ja kaula. Hyvä ylälinja joskin toivoisin hieman runkoon vahvuutta. Eturaajassa lievää ”rokokoota”. Hyvä karva, mustavalkoinen ruskein merkein. Kevyt liike. Luonne oikea. Käsiteltävissä. KÄY-ERI, KÄK1, PN1, SA, VSP, SERT, MVA

FI25384/14 LORDI uros. 6 vuotias. Erinomaisessa kunnossa esitetty mittasuhteiltaan tyypiltään erinomainen valiouros. Komea pää, hyvät korvat. Kauniit ylä- ja alalinjat. Hyvät raajat ja käpälät. Hyvä karva, mustavalkoinen ruskein merkein. Kevyt liike, joskin häntä nousee turhan pystyyn liikkeessä. Käsiteltävissä. VAL-ERI, VAK1, PU1, SA, ROP

FI30731/19 KORVANMÄEN PIKKU-UKKO uros. 16 kk. Mittasuhteiltaan ja tyypiltään oikea, riittävän vahva nuori uros. Komea pää hyvät korvat. Erinomainen kaula, hyvät ylä- ja alalinjat. Vahvat oikea-asentoiset raajat. Erinomainen karva, ruskea-valkoinen. Kevyt joustava liike. Luonne oikea. NUO-ERI, NUK1, PU2, SA, SERT

FI42036/17 HUMU uros. 3 vuotias. Tyypiltään ja mittasuhteiltaan oikea. Riittävä uroksen pää, hyvät korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Eturaajoissa hieman ”rokokoota”. Erinomainen karva, mustavalkoinen ruskein merkein. Kevyt liike. Luonne oikea. Käsiteltävissä. KÄY-ERI, KÄK1, PU3, SA, VARA-SERT

FI45236/17 ONNENHELMEN KONSTA uros. 3 vuotias. Mittasuhteiltaan ja tyypiltään oikea. Hyvä pää, korvat ja kaula. Vahva runko. Eturaajassa hieman ”rokokoota”, hyvät raajat. Erinomainen karva, ruskea valkoinen. Kevyt liike. Luonne oikea. Käsiteltävissä. AVO-ERI, AVK1, PU4, SA

FI37051/19 ROHMU narttu. 14 kk. Mittasuhteiltaan ja tyypiltään oikea, kaunispiirteinen narttu. Erinomainen kaula ja ylälinja. Runko saa vielä vahvistua. Eturaajassa ”rokokoota” hyvät takaraajat. Erinomainen karva, mustavalkoinen ruskein merkein. Kevyt liike. Luonne oikea. Käsiteltävissä. JUN-ERI, JUK1

FI41407/19 SUNKANS DENNY uros. 5 kk. Tyypiltään ja mittasuhteiltaan oikea. Hyvä pää ja korvat. Erinomainen kaula, hyvä ylälinja. Eturaajassa hieman ”rokokoota”, hyvät takaraajat. Erinomainen karva mustavalkoinen ruskein merkein. Kevyt liike. Luonne oikea. Käsiteltävissä. JUN-ERI, JUK1

FI35241/19 CIPACAN NATALIA narttu. 15 kk. Sopiva koko, oikeat mittasuhteet. Kevypiirteinen pää. Hyvät korvat, kaula ja selkä. Hieman jyrkkä lantio. Eturaajassa lievää ”rokokoota”. Hyvät takaraajat. Erinomainen karva, mustavalkoinen ruskein merkein. Kevyt liike. Esiintyy hieman ujosti. Käsiteltävissä. NUO-ERI, NUK1

FI41490/19 SUNKANS DIXIE narttu. 15 kk. Sopiva koko, oikeat mittasuhteet. Kaunis nartun pää. Hyvät korvat, kaula ja selkä. Runko saa vielä vahvistua. Melko hyvät eturaajat, hyvät takaraajat. Hyvä karva, mustavalkoinen ruskein merkein. Kevyet liikkeet. Luonne vielä hieman pentumainen. JUN-ERI, JUK2

FI45349/17 FU BLU ARTEMIS uros. 3 vuotias. Sopiva koko, saisi olla mittasuhteiltaan hieman pidempi. Komea pää, hyvät korvat. Hyvä kaula ja selkä. Riittävän vahva runko. Eturaajoissa hieman rokokoota. Hyvä karva, mustavalkoinen. Kevyt liike. Luonne oikea. AVO-ERI, AVK2

FI41636/19 KUNKUTTELIJAN REINO uros. 14 kk. Vielä hieman kevyt, mittasuhteiltaan oikea. Oikealinjainen kokonaisuuteen sopiva pää, hyvät korvat, samoin kaula ja selkä. Hyvät raajat. Erinomainen karvapeite Ruskea-valkoinen. Luonne oikea, mutta saisi esiintyä hieman reippaammin. Käsiteltävissä. JUN-EH JUK2

RIIHIMÄKI 29.8.2020

Tuomari: Tuula Savolainen

FI49347/14 PIIPANLAUMAN PIKKU-PÖSÖ uros. 6 v. Lähes ihanne mittasuhteet. Kaunislinjainen pää, tummat silmät. Hyvät korvat. Hyvä eturinta. Tilava rintakehä saisi olla hieman pidempi, jolloin mittasuhteet olisivat ihanteellisemmat. Hieman jyrkkä lantio. Hyvät suorat eturaajat. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Yhdensuuntainen edestakaisliike. Reipas sivuaskel. Erinomainen karvanlaatu ja häntä. Käsiteltävissä. AVO-ERI, AVK1, PU1, SA, ROP, SERT, CACIB

KAUHAVA 16.8.2020

Tuomari: Matti Palojärvi

FI32575/19 STREAKHEAD RINGA narttu. Mittasuhteiltaan erinomainen. Kaunis pää. Hyvät korvat. Selällä hieman pehmeyttä. Hyvä rinta. Riittävä raajaluusto ja kulmaukset. Raajat hyväasentoiset. Hyvä karvapeite ja häntä. Joustava liike. Miellyttävä luonne. Käsiteltävissä. JUN-ERI, JUK1, PN1, SA, VSP, SERT

FI28016/19 SKOTTATORPETS LOKE uros. Mittasuhteiltaan erinomainen. Oikean mallinen pää. Hyvät korvat. Kuiva kaula. Erinomainen runko. Vahva raajaluusto. Hyvä asentoiset raajat. Riittävät kulmaukset. Erinomainen karvapeite. Joustava liike. Rauhallinen luonne. Käsiteltävissä. AVO-ERI, AVK1, PU1, SA, ROP, SERT

FI12740/17 NATTSLAGETS BROWNING uros. Mittasuhteiltaan riittävä. Oikealinjainen pää. Hyvät korvat. Silmät voisi olla tummemmat. Kuiva kaula. Hyvä runko. Riittävä raajaluusto ja kulmaukset. Raajat hyväasentoiset. Hyvä karvapeite ja häntä. Joustava liike. Oikea luonne. KÄY-ERI, KÄK1, PU2, SA, VARA-SERT

FI39102/17 COSMOS uros. Mittasuhteet oikeat. Pyöreäkalloinen pää. Huulipussia. Hyvä runko ja raajaluusto. Raajat hyväasentoiset, riittävästi kulmautuneet. Erinomainen karvapeite. Hyvä häntä. Joustava liike. Hyvä esiintyminen. Käsiteltävissä. KÄY-ERI, KÄK2, PU3, SA

FI22851/19 TALLMOSSENS MORRIS uros. Mittasuhteiltaan erinomainen. Voimakaskuonoinen pää. Pitkä kuiva kaula. Hyvä runko. Hyväasentoiset raajat. Riittävät kulmaukset. Hyvä karvapeite ja häntä. Oikea liike ja luonne. Käsiteltävissä. NUO-ERI, NUK1, PU4, SA

FI35238/19 CIPACAN NALLI uros. Mittasuhteiltaan oikea. Oikealinjainen pää. Hyvät korvat. Kuiva kaula. Vahva runko. Hyvä raajaluusto. Käyrät eturaajat. Hyvät kulmaukset. Takaraajoissa ulkokierteisyyttä. Erittäin hyvä karvapeite. Oikea liike ja luonne. Käsiteltävissä. JUN-ERI, JUK1

FI35469/19 LILA narttu. Mittasuhteiltaan riittävä. Linjakas pää. Hyvät korvat. Kuiva kaula. Hyvä selkä. Kokonaisuuteen sopiva raajaluusto. Hyvät kulmaukset. Raajat hyväasentoiset. Riittävä karvapeite. Hyvä häntä. Oikea liike ja luonne. Käsiteltävissä. NUO-ERI, NUK1

FI37909/20 GARVAGUBBENS BLIXA narttu. Voimakastyyppinen mittasuhteiltaan oikea. Oikealinjainen pää. Vaaleahkot silmät. Hyvät korvat. Rungossa pehmeyttä. Hyvä raajaluusto. Riittävät kulmaukset. Takaraajoissa ulkokierteisyyttä. Matalat käpälät. Laineikas karvapeite. Häntä nousee liikkeessä. Rauhallinen luonne. Käsiteltävissä. AVO-ERI, AVK1

FI33030/19 TAKAPIHANTARHAN BLACKROSE narttu. Mittasuhteiltaan riittävä. Kevyt oikealinjainen pää. Hyvät korvat. Kuiva kaula. Rungossa pehmeyttä. Riittävä raajaluusto ja kulmaukset. Takaraajoissa ulkokierteisyyttä. Hyvä karvapeite ja häntä. Ahdas takaliike ja hieman leveä edestä. Hieman tottumaton esiintyminen. Käsiteltävissä. JUN-EH, JUK2

FI31470/18 TESSALON OOSA narttu. Mittasuhteiltaan oikea. Kevyt oikealinjainen pää. Kuiva kaula. Hyvä ylälinja. Riittävä raajaluusto ja kulmaukset. Matalat käpälät. Ahdas etu- ja takaliike. Rauhallinen luonne. Käsiteltävissä. AVO-EH, AVK2

FI27745/19 CELINE narttu. Mittasuhteiltaan riittävä. Kevyehkö oikealinjainen pää. Kuiva kaula. Ulkokierteiset etutassut. Hyvä runko. Riittävät kulmaukset. Karvapeite voisi olla pidempää. Liikkeessä häntä nousee. Oikea luonne. Käsiteltävissä. JUN-H

FI32573/19 STREAKHEAD RUUSA narttu. Oikealinjainen pää. Hyvät korvat. Ilmavan yleisvaikutelman antava. Oikea rungon pituus. Rungossa pehmeyttä. Riittävä raajaluusto ja kulmaukset. Oikea-asentoiset eturaajat, takaraajoissa ulkokierteisyyttä. Riittävä karvapeite. Liikkeessä kovin etumatalan vaikutelman antava. Hieman tottumaton. Käsiteltävissä. JUN-H

FI38291/19 MINIMAAN KRASA narttu. Mittasuhteiltaan oikea. Kevyt pää. Kovin vaaleat silmät. Pitkä kuiva kaula. Hyvä selkä. Riittävä raajaluusto ja kulmaukset. Takaraajat pihdissä. Hyvä karvapeite. Liikkeessä pysty nouseva häntä. Oikea liike luonne. Käsiteltävissä. JUN-H

FI14463/18 KORVANMÄEN HELI narttu. Mittasuhteiltaan lyhyehkö. Kevyt mallikas pää. Kuiva kaula. Runko hiukan tuhdissa kunnossa. Kevyt raajaluusto. Riittävät kulmaukset. Takaraajoissa ulkokierteisyyttä. Lyhyehkö karvapeite. Korkea-asentoinen häntä. Liikkeessä etumatalan yleiskuvan antava. Käsiteltävissä. AVO-H

KAJAANI 16.8.2020

Tuomari: Marja Talvitie

FI37051/19 ROHMU narttu. Keskikokoinen. Hyvä pää, ilme ja korvat. Oikea rungon malli mutta vielä kovin kevyt. Hyvä eturinta. Erinomaiset takakulmaukset. Hyvät suorahkot eturaajat. Karva voisi olla runsaampi. Tarvitsee vain aikaa. Liikkuu hyvin. Käsiteltävissä. JUN-ERI, JUK1

FI42421/16 SIIKON XE-RA narttu. Keskikokoinen, mittasuhteiltaan hyvä. Hyvä pää. Riittävä eturinta. Riittävän suorat eturaajat. Hyvät takakulmaukset, kaula ja ylälinja. Erinomainen karvanlaatu. Karvapeite voisi olla hieman pidempi. Liikkuu hyvin. Käsiteltävissä. AVO-ERI, AVK1

FI22549/19 LEONORE narttu. Keskikokoinen. Vankka runkoinen. Hieman lentävät korvat ja runsaasti huulia. Hyvä eturinta. Niukat etukulmaukset ja niukka polvikulma. Hyvä karva. Liikku kovin löysästi edestä ja eturaajat voisivat olla suoremmat. Käsiteltävissä. JUN-EH, JUK2

FI29536/18 MIDDAGSBERGETS BODENA narttu. Hieman lanne osaltaan pitkä. Löysässä kunnossa oleva tyttö. Hyvä päänmalli ja kaula. Pehmyt selkä. Riittävän suorat eturaajat. Kovin lyhyt rintalasta. Lyhyt ja liian laskeva lantio. Liikkuu kovin löysästi edestä ja epävakaasti takaa. Erinomainen karva. Käsiteltävissä. AVO-EH, AVK2

SODANKYLÄ 15.8.2020

Tuomari: Katja Partanen

FI45635/18 PIIPANLAUMAN REPPULI-MÖLLI uros. Koko 37 cm. Erinomaista tyyppiä edustava uros, jolla erinomaiset mittasuhteet ja vahvuusaste. Komea uroksen pää, jossa hyvät linjat. Väriin sointuvat silmät. Hyvä ylälinja ja häntä. Hyvin kehittynyt runko. Kokoon sopiva raajaluuston vahvuus ja erinomaiset kulmaukset. Liikkuu hyvällä askelpituudella ja rodunomaisesti. Erinomainen turkin laatu ja käytös. Purenta ok. Käsiteltävissä KÄY-ERI, KÄK1, PU1, SA, ROP, SERT, MVA

FI10554/18 KOPOLAN BESSI narttu. Koko 33 cm. Erinomaista tyyppiä edustava narttu, jolla erinomaiset mittasuhteet ja vahvuusaste. Kaunis nartun pää, oikeat kallon linjat. Hyvä ylälinja ja häntä. Hyvin kehittynyt rintakehä, kokoon sopiva raajaluusto ja erinomaiset kulmaukset. Liikkuu tehokkaalla askeleella ja yhdensuuntaisesti. Oikeanlaatuinen turkki, miellyttävä käytös. Purenta ok. Kirsupigmentti ei täydellinen. Käsiteltävissä. KÄY-ERI, KÄK1

FI35937/16 PIIPANLAUMAN ERÄ-AURORA narttu. Koko 31 cm. Erittäin hyvän tyyppinen narttu, joka saisi olla rungoltaan pitempi. Kokoon sopiva raajakorkeus. Hyvä nartun pää ja ilme. Hyvä ylälinja ja häntä. Kokoon sopiva runko, rintakehä sasi olla pitempi. Kokoon sopiva raajaluuston vahvuus ja erinomaiset kulmaukset. Liikkuu tehokkaasti ja rodunomaisesti. Erinomainen turkki, miellyttävä käytös. Purenta ok. Käsiteltävissä. KÄY-EH, KÄK2

FI36080/20 TOLSEBODAS ACKE uros. Koko 37,5 cm. Erittäin hyvän tyyppinen uros, joka antaa tänään hieman raskaan vaikutelman.Hieman lyhyt pää, jossa vahva otsapenger. Hieman löysää nahkaa päässä ja kaulassa. Hieman pehmyt ylälinja, hyvä häntä. Vahva runko. Riittävä raajaluuston vahvuus. Edestä hyvin kulmautunut, samoin takaa, joskin sääri tulisi olla pitempi. Liikkuu hieman lyhyellä askeleella ja takaa kovin ahtaasti. Miellyttävä käytös, oikea turkin laatu. Purenta ok. Käsiteltävissä. KÄY-H

LUUMÄKI 8.8.2020

Tuomari: Sakari Poti

FI46749/16 MÄKRÄVUOREN TAHVO uros. Koko 36 cm .Punavalkoinen. Keskikokoa hieman kookkaampi. Oikeat mittasuhteet. Hieman kevyt komea pää. Valkoista väriä sopivasti. Erinomainen runko ja raajarakenne. Pitkä karkea karva. Hieman yläasentoinen häntä liikkeessä. Tyypikäs liike. Miellyttävä luonne. Käsiteltävissä. AVO-ERI, AVK1, PU1, SA, VSP, SERT

FI18511/11 FAIRHILL ROSETTE narttu. Koko 34 cm. Punavalkoinen, keskikokoinen. Mittasuhteiltaan oikea. Kaunispiirteinen pää. Hyvät lyhet korvat. Erinomainen runko ja raajarakenne. Valkoista väriä sopivasti. Hyvä karva. Oikea hännän asento liikkeessä. Tyypikäs liike. Rauhallinen luonne. Käsiteltävissä. VET-ERI, VEK1, PN1, SA, ROP, VET ROP

FI34919/19 BERGMOSSENS XA narttu. Koko 34 cm. Punavalkoinen, keskikokoinen. Voimakas tyyppinen. Kaunispiirteinen pää. Erinomainen runko ja raajarakenne. Pitkä karkea karva. Valkoista väriä sopivasti. Liikkeessä hieman yläasentoinen häntä. Tyypikäs liike. Rauhallinen luonne. Käsiteltävissä. NUO-ERI, NUK1, PN2, SA, SERT

FI14612/17 HUNAJAN KAAPO uros. Koko 35 cm. Punavalkoinen. Keskikokoinen. Mittasuhteiltaan oikea. Hieman kevyt komea pää. Hyvät lyhyet korvat. Erinomainen runko ja raajarakenne. Valkoista väriä sopivasti. Pitkä karkea karva. Liikkeessä pysty häntä. Tyypikäs liike. Rauhallinen luonne. Käsiteltävissä. KÄY-ERI, KÄK1, PU2, SA, VARA-SERT

FI43441/19 RETU uros. Koko 37 cm. Punavalkoinen. Keskikokoa selvästi kookkaampi, mittasuhteiltaan oikea. Voimakas tyyppinen. Voimakas, komea pää Hyvät lyhyet korvat. Erinomainen runko ja raajarakenne. Pitkä karkea karva. Liikkeessä hieman pysty häntä. Tyypikäs liike. Miellyttävä luonne. JUN-ERI, JUK1, PU3, SA

FI54409/19 BLACK HAPPIES AGNES narttu. Koko 32 cm. Kolmivärinen, keskikokoinen. Oikeat mittasuhteet. Pitkä kaunispiirteinen pää. Silmät saisivat olla tummemmat. Erinomainen runko ja raajarakenne. Valkoista väriä sopivasti. Karva saisi olla pidempää. Oikea hännän asento liikkeessä. Hyvä liike ja luonne. Vaatii kehätottumusta. Käsiteltävissä. JUN-ERI, JUK1, PN3, SA, VARA-SERT

FI36115/18 AROSUON LILI-MARI narttu. Koko 32 cm. Punavalkoinen, keskikokoinen. Oikeat mittasuhteet. Kaunispiirteinen pää. Hyvät lyhyet korvat. Erinomainen runko ja raajarakenne. Karva sasis olla pidempää ja karkeampaa. Liikkeessä pysty häntä, muuten tyypikäs liike. Terhakka luonne. Valkoista väriä saisi kaulalla olla enemmänkin. Käsiteltävissä. AVO-ERI, AVK1, PN4, SA

FI53776/18 GARVAGUBBENS AINO-INKERI narttu. Koko 38 cm. Kolmivärinen, keskikokoa selvästi kookkaampi. Mittasuhteiltaan oikea. Voimakas tyyppinen. Voimakas, kaunispiirteinen pää. Hyvä runko ja raajat. Hyvä karva ja häntä. Tyypikäs liike. Rauhallinen luonne. Käsiteltävissä. KÄY-EH, KÄK1

FI35241/19 CIPACAN NATALIA narttu. Koko 32 cm. Kolmivärinen, keskikokoinen. Oikeat mittasuhteet. Hieman kevyt, oikealinjainen pää. Hyvät lyhyet korvat. Hyvä runko ja raajat. Valkoista väriä sopivasti. Hyvä karva. Oikea hännän asento liikkeessä. Tyypikäs liike. Rauhallinen luonne. Käsiteltävissä. JUN-EH, JUK2

FI41407/19 SUNKANS DENNY uros. Koko 36 cm. Keskikokoinen, kolmivärinen. Oikeat mittasuhteet. Hieman kevyt tyyppinen. Kevytpiirteinen pää. Hyvät lyhyet korvat. Hyvä runko ja raajat. Pitkä karkea karva. Liikkeessä pysty häntä. Tyypikäs liike. Miellyttävä luonne. Käsiteltävissä. JUN-EH, JUK2

II 8.8.2020

Tuomari: Hannele Jokisilta

FI13267/19 NILLAS CASTOR HUNTER uros. Koko 35 cm. Sopivan kokoinen. Hieman levoton luonteeltaan. Päässä hyvät mittasuhteet. Hyvät suorat raajat. Keskivahva luusto. Riittävän pitkä runko. Sopivat takakulmaukset. Oikeanlaatuinen karva. Liikkuu normaalisti. Käsiteltävissä. NUO-ERI, NUK1, PU1, SA, VSP, SERT

FI54104/16 PIIPANLAUMAN SUPER-NITA narttu. Koko 33 cm. Erinomainen tyyppi. Oikeanmallinen nartun pää. Aavistuksen jo pitkä kaula. Tasapainoiset kulmaukset. Erinomainen eturinta. Hyvä luusto. Oikea rungon malli ja pituus. Hyvä karva. Erinomainen luonne. Erinomainen itsetunto. Liikkuuu hyvin. Käsiteltävissä. KÄY-ERI, KÄK1, PN1, SA, ROP, SERT, MVA, RYP-1, BIS-3

FI36080/20 TOLSEBODAS ACKE uros. Koko 37 cm. Voimakas uros. Erinomainen rungon pituus. Hieman kevyt pää kokonaisuuteen. Voimakas eturinta. Keskivahva luusto. Turhan litteät käpälät. Syvä runko. Erinomainen karva. Erinomainen luonne. Tulisi liikkua voimakkaammalla taka-askeleella. Kerivät etuliikkeet. Käsiteltävissä. AVO-ERI, AVK1

FI22115/18 JÄTTÖSARVEN HULDA narttu. Koko 35 cm. Narttumainen kokonaisuus. Päässä hyvät linjat mutta saisi olla hieman vankempi. Miellyttävä ilme. Selkälinja tulisi olla suorempi. Hyvät suorat eturaajat. Kauttaaltaan hieman etupainoitteinen kokonaisuus. Turhan nouseva vatsalinja. Riittävät polvikulmaukset. Hyvä karva. Hyvä luonne. Liikkuu normaalisti. Käsiteltävissä. AVO-EH, AVK1

FI14746/15 HUNAJAN JOIKU narttu. Koko 33,5 cm. Mittasuhteiltaan oikea narttu. Hiukan kevyt pää. Hyvä eturinta. Sopivasti etukulmauksia. Polvikulmauksia voisi olla enemmän. Syvä runko, jossa hyvä malli. Hyvä karva. Rauhallinen hyvä luonne. Kovin hontelot ja tehottomat takaliikkeet. Edestä hieman kapea. Käsiteltävissä. KÄY-H

HAAPAJÄRVI 8.8.2020

Tuomari: Tiina Eskelinen

FI34756/19 STJÄRNSKOGENS EIJA narttu. Koko 33,5 cm. 15 kk. Erinomaista tyyppiä oleva. Oikeat mittasuhteet. Kaunis nartun pää, hieman vaaleat silmät. Purenta ok. Kaunis kaula ja ylälinja. Ikäisekseen hyvä rinta ja rintakehä. Hyvät takakulmaukset. Pitkät vapaat liikkeet, kun haluaa esittää ne. Hyvä karkea karvapeite. Rauhallinen luonne. Käsiteltävissä. JUN-ERI, JUK1, PN1, SA, ROP, SERT

FI30732/19 KORVANMÄEN KAIKU uros. Koko 36 cm. Erinomaista tyyppiä oleva, jo hyvin kehittynyt juniori uros, jolla oikeat mittasuhteet. Vahva uroksen pää. Kaunis ilme ja korvat. Purenta ok. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyvä häntä. Riittävä eturinta, riittävä rintakehä ikäisekseen. Tasapainoiset kulmaukset. Eturaajat kääntyy. Hieman löysät etuliikkeet, muuten kauttaaltaan hyvät. Hyvä karvapeite. Käsiteltävissä. JUN-ERI, JUK1, PU1, SA, VSP, SERT

FI32575/19 STREAKHEAD RINGA narttu. Koko 32 cm. Puuttuu P1 alhaalta vasemmalta. Purenta ok. Oikeat mittasuhteet omaava juniori narttu, joka erinomaista tyyppiä. Parempi liikkeessä kuin seistessä. Kaunis pitkä pää. Hyvä ilme. Riittävä kaula. Hyvä ylälinja ja häntä. Ikäisekseen jo hyvä rinta ja rintakehä. Hyvässä lihaskunnossa. Tasapainoiset kulmaukset. Liikkuu kauttaaltaan kauniisti. Toivoisin lisää takapotkua. Hyvä karvapeite. Luonne rauhallinen. Käsiteltävissä. JUN-ERI, JUK2, PN2, SA, VARA-SERT

FI37051/19 ROHMU narttu. Koko 33 cm. 1v. Tupla P1 ylhäällä oikealla. Purenta ok. Erinomaista tyyppiä oleva kaunis juniorinarttu, jolla oikeat mittasuhteet. Feminiininen nartun pää, jossa kaunis ilme. Tumma pigmentti. Hyvä eturinta ja rintakehä ikäisekseen. Tasapainoiset kulmaukset. Eturaajat kääntyvät hieman ulospäin, varsinkin vasen. Liikkuu jo kauniilla pitkällä askeleella. Hyvä lihaskunto. Hyvä karvapeite. Luonne rauhallinen. Esitetään kauniisti. Käsiteltävissä. JUN-ERI, JUK3, PN3, SA

FI26260/17 JUHOLAN SULO uros. Koko 36 cm. Erittäin hyvän tyyppinen uros, jolla oikeat mittasuhteet. Päähän toivoisin hieman vahvuutta kauttaaltaan. Riittävä kaula. Hyvä ylälinja ja häntä. Eturinnan tulee vielä täyttyä. Hyvä rintakehä. Niukat kulmaukset edessä ja takana. Luusto voisi ollahieman voimakkaampi. Liikkuu kauttaaltaan vapaasti, takapotkua toivoisin enemmän. Hyvä karva joka on kesäkunnossa. Luonne rauhallinen. Purenta ok. Käsiteltävissä. AVO-EH, AVK1

FI40016/18 SLAGSTIGENS ZARA narttu. Koko 32,5 cm. Reilu 2 v. Erinomaista tyyppiä oleva narttu, jolla oikeat mittasuhteet. Vahva nartun pää. Purenta ok. Valkoista väriä toivoisin hieman vähemmän. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyvä häntä. Vahva eturinta ja rintakehä. Tasapainoiset kulmaukset. Liikkuu vapaalla askeleella kauttaaltaan. Luonne rauhallinen. Karvapeite ei parhaassa kunnossa. Hieman laineikas. Liiallisen valkoisen värin vuoksi erittäin hyvä. Luonne rauhallinen. Käsiteltävissä. AVO-EH, AVK1

FI32680/17 KAAPO uros. Koko 34 cm. Erittäin hyvän tyyppinen uros, jolla oikeat mittasuhteet. Päähän toivoisin tummemmat silmät ja hieman pidemmän kuono-osan. Riittävä kaula. Hyvä ylälinja. Hieman luisu lantio, josta johtuen häntä nousee liikkeessä. Hyvä eturinta ja rintakehä. Eturaajat kääntyy ulos.Tasapainoiset kulmaukset. Liikkeet ok, mutta takapotkua saisi olla enemmän. Karvapeite hyvä. Luonne rauhallinen. Purenta ok. Käsiteltävissä. KÄY-EH, KÄK1

FI35240/19 CIPACAN NIKOLAI uros. Koko 36 cm. Erittäin hyvä tyyppiä oleva, oikeat mittasuhteet omaava juniori uros, jolla toivoisin päähän hieman pidemmän kuono-osan. Hyvä kaula. Hyvä ylälinja. Lantio hieman viisto, josta johtuen häntä nousee liikkeessä. Tasapainoiset kulmaukset. Riittävä eturinta ikään. Eturaajat kääntyy ulospäin. Liikkuu vielä kauttaaltaan löysästi. Liikkeitä tulee harjoitella. Hyvä karvapeite. Purennassa lähes etuhampaat tasapurennassa. Käsiteltävissä. JUN-EH, JUK2

FI29966/17 KOIVUKULMAN BIITTIÄ-RÄPPÄÄ narttu. Koko 35 cm. Erittäin hyvää tyyppiä oleva narttu, jolla oikeat mittasuhteet. Muuten vahvaan nartun päähän toivoisin voimakkaamman kuono-osan. Hyvä kaula. Luisu lantio. Riittävä eturinta. Rintakehä ei saa enää syventyä. Niukat kulmaukset edessä, riittävät takana. Kesäkarvassa. Kapeat takaliikkeet, muuten ok kauttaaltaan. Purenta ok. Luonne rauhallinen. Käsiteltävissä. AVO-EH, AVK2

FI33005/18 MIMMI narttu. Koko 33 cm. Erittäin hyvää tyyppiä oleva narttu, jolla oikeat mittasuhteet. Päähän toivoisin kauttaaltaan voimakkuutta. Riittävä kaula. Selkälinja hieman pettää ylimääräisen massan takia. Hieman luisu lantio, jonka takia häntä nousee. Tasapainoiset kulmaukset. Luusto voisi olla astetta järeämpi. Purenta ok. Hieman kapeat takaliikkeet, muuten ok. Rauhallinen luonne. Kesäkarvassa. Eturaajat kääntyvät ulospäin. Käsiteltävissä. AVO-EH, AVK3

FI41642/19 KUNKUTTELIJAN SÄDE narttu. Koko 31 cm. Hyväntyyppinen pienikokoinen, vielä kauttaaltaan kevyt juniori narttu, jolla oikeat mittasuhteet. Päähän toivoisin kuono-osaan hieman vahvuutta. Antaa hieman surullisen ilmeen,silmänesteet valuvat. Riittävä kaula. Hieman pehmeä ylälinja. Hyvä häntä. Niukka eturinta. Rintakehän tulee vielä täyttyä. Niukat etukulmaukset, riittävät takana. Purenta ok. Karvapeite kesäkunnossa. Vapaat liikkeet. Liikkuu hieman etumatalasti. Iloinen luonne. Käsiteltävissä. JUN-H

ROVANIEMI 1.8.2020

Tuomari: Marjatta Pylvänäinen-Suorsa

FI40273/18 HUNAJAN LISBETH narttu. Koko 32 cm. Keskikokoinen hyväluustoinen narttu. Selvä sukupuolileima. Hyvä kiilamainen pää, sopiva otsapenger. Hyvät korvat, vahva kuono. Hyvä rungon syvyys ja pituus. Vahvat, hyvin kulmautuneet raajat. Hieman käyrät kyynärvarret. Tiiviit käpälät. Hyvät etu- ja takaliikkeet. Sivuliikkeessä takaraajat jäävät hieman rungon alle. Hyvät etuliikkeet ulottuvuus. Hyvä karvanlaatu ja värimerkit. Käsiteltävissä. AVO-ERI, AVK1, PN1, SA, VSP, SERT

FI45635/18 PIIPANLAUMAN REPPULI-MÖLLI uros. Koko 37 cm. Hyvät mittasuhteet. Sopiva maavara. Hyvä rungon pituus. Hyvä pään muoto ja linjat. Hyvät korvat. Hyvä kaulan pituus. Tasapainoinen ylälinja. Hyvä häntä. Hyvin kulmautunut takaa. Hyväasentoiset eturaajat. Liikkuu hyvin. Käsiteltävissä. KÄY-ERI, KÄK1, PU1, SA, ROP, SERT

FI52281/09 PIIPANLAUMAN MYMMELI narttu. Koko 31 cm. Vankkarakenteinen, hyvärunkoinen veteraani. Hyvä maavara ja rungon pituus. Hyvä pään kiila. Sopiva otsapenger. Vahva kuono, vahva kaula. Hyvä eturinta. Hieman ulkonevat etukäpälät. Kapeahkot takaliikkeet. Suorat etuliikkeet. Ylälinja saisi olla suorempi ja takapotku tehokkaampi. Hyvät värimerkit ja karvan laatu. Käsiteltävissä. VET-ERI, VEK1, VET ROP

FI36080/20 TOLSEBODAS ACKE uros. Koon ylärajoilla. Vahvarakenteinen uros, selvä sukupuolileima. Hyvä rungon pituus ja maavara. Hyvä pään muoto, vahva kuono. Hyvät korvat. Tasapainoinen ylälinja. Täyteläinen, syvä runko. Hyvä häntä. Hieman kapea takaliike. Hyvät eturaajat. Hyvät värimerkit. Hyvä karvanlaatu. Tänään hieman tukevassa kunnossa, mikä pilaa koiran linjoja ja tehokasta liikettä. Käsiteltävissä. AVO-EH, AVK1

FI35937/16 PIIPANLAUMAN ERÄ-AURORA narttu. Koko 31 cm. Hyvä rungon pituus, riittävä maavara. Hyvä luusto. Selvä sukupuolileima. Hyvä pään kiila. Riittävä pään pituus. Tasapainoinen ylälinja. Vahva häntä. Riittävä rungon syvyys. Hyvin kulmautunut takaa. Liikkuu takaa kapeasti. Kovin käyrät eturaajat. Liikkeessä ylälinja saisi olla suorempi. Hieman luisu lantio, jonka vuoksi takaraajat jäävät liikkeessä rungon alle. Hyvä karva ja värimerkit. Käsiteltävissä. KÄY-EH, KÄK1

FI37662/11 NOUSEVAN AURINGON ALMA narttu. Koko 31 cm. Hyvä luusto ja koko. Hieman lyhyt runko. Riittävä maavara. Hyvä pään muoto ja pituus. Pienet korvat. Vahva kuono. Riittävä kaula. Hyvä selkä. Luisu lantio. Lyhyt rintakehä. Voimakkaat, niukasti kulmautuneet raajat. Käyrät kyynärvarret ja ulkokierteiset käpälät. Liikkuu hyvin takaa, edestä löysästi ja leveästi. Takaraajat jäävät liikaa rungon alle. Käsiteltävissä. VET-EH, VEK2

PORI 1.8.2020

Tuomari: Perttu Ståhlberg

FI37753/19 PELKENS PARTY uros. Koko 37 cm. Lähellä koon ylärajaa. Hyvä vahvuus. Sopivat mittasuhteet. Maskuliininen pää ja ilme. Vaaleat silmät. Hyvä kaula. Hieman pyöreä lanne. Sopivasti kulmautunut. Tiivis karvapeite. Liikkuu kapeasti takaa. Hyvä häntä. Saa vielä tiivistyä liikkeessä. Reipas käytös. Käsiteltävissä. JUN-ERI, JUK1

FI38291/19 MINIMAAN KRASA narttu. Koko 35 cm. Keskikokoa kookkaampi. Sopiva vahvuus ja mittasuhteet. Hyväilmeinen pää, mutta vaaleat silmät häiritsevät. Ikäisekseen hyvin kehittynyt runko. Hyvä kaula ja eturinta. Lyhyt olkavarsi ja löysät kyynärpäät. Tiivis karvapeite. Liikkuu kinnerahtaasti takaa, kovin leveästi edestä. Hyvä häntä. Tasapainoinen sivuliike. Saa tiivistyä liikkeessä. Vielä pehmeä selkä. Käsiteltävissä. JUN-ERI, JUK1

FI45639/19 TERHOMETSÄN UKKO uros. Koko 34 cm. Lähellä keskikokoa. Sopiva vahvuus ja mittasuhteet. Maskuliininen vahva pää. Pigmenttiin sopiva silmien väri. Hyvä kaula. Ikäisekseen hyvin kehittynyt runko. Riittävästi kulmautunut. Tiivis karva. Liikkuu kapeasti takaa: Liikkuu hyvällä askelpituudella. Tarvitsee kehä treeniä ja tottumista pöydällä käsittelyyn. Käsiteltävissä. JUN-ERI, JUK2

FI38292/19 MINIMAAN KINGI uros. Koko 34 cm. Lähellä keskikokoa. Sopiva vahvuus. Riittävä rungon pituus. Vahva uroksen pää ja sukupuolileima. Vaaleat silmät. Hyvä kaula. Ikäisekseen hyvin kehittynyt runko. Korkea hännän kiinnitys. Riittävästi kulmautunut edestä, voimakkaammin takaa. Ok karva. Vielä löysät kyynärpäät. Liikkuu hyvin silloin kun haluaa. Tarvitsee kehä treeniä. Käsiteltävissä. JUN-EH, JUK3

KOUVOLA 7.3.2020

Tuomari: Auli Haapiainen-Liikanen

FI36115/18 AROSUON LILI-MARI, narttu. Koko 34 cm. Pitkärunkoinen roteva narttu. Hyvä kallo, riittävä kuonon vahvuus. Ikäisekseen erinomainen eturinta. Hyväasentoiset lihaksikkaat raajat. Liikkuu hyvällä askelpituudella. Oikea laatuinen turkki. Miellyttävä kokonaisuus. NUO-ERI, NUK1, PN1, SA, ROP, SERT

JÄMIJÄRVI 22.2.2020

Tuomari: Hannu Talvi

FI43370/19 FALLASKOGENS WICKO, uros. Koko 33 cm. Hyvin liikkuva, kauniit mittasuhteet. Hyvä pitkä pää, oikea korvien asento. Sopivan pitkä jäntevä runko. Hyväasentoiset raajat. Karkea karvapeite, keltavalkoinen. Hyvä luonne ja liike. Käsiteltävissä. JUN-ERI, JUK1, PU1, SA, ROP, SERT

FI36887/18 JUHOLAN RUUSA, narttu. Koko 31 cm. Hyvin liikkuva, riittävät mittasuhteet. Kaunispiirteinen nartun pää. Sopiva kaulamitta. Riittävän pitkä runko, hyvä eturinta. Hyvät terveasentoiset raajat. Valkomusta väri, karkea karva. Miellyttävä luonne. Terve rakenne. Käsiteltävissä. NUO-ERI, NUK1, PN1, SA, VSP, SERT

FI24756/19 CORDYNOX BEGGY, narttu. Koko 30 cm. Hyvin liikkuva, mittasuhteiltaan oikea. Hyvä päänmitta, vielä hieman kevyt kallo. Jäntevä runko, hyvä eturinta. Oikea asentoiset raajat. Karkea peitinkarva, keltavalkoinen. Hyvä luonne. Käsiteltävissä. JUN-ERI, JUK1

FI13236/20 FALLASKOGENS YOGGI, narttu. Koko 32 cm. Hyvin liikkuva, hyvät mittasuhteet. Hyvä kiilamainen pää. Tasapainoinen vahva runko. Hieman uloskierteisyyttä raajoissa. Karkea karvapeite. Hyvät käpälät, keltavalkoinen. Miellyttävä luonne. Käsiteltävissä. JUN-ERI, JUK2

FI53240/13 TAFFELI, uros. Koko 34 cm. Oikein liikkuva, voimakas uros. Voimakas kallo-osa, jykevä kuono, vahva kaula- ja selkälinja. Oikea asentoiset raajat, hieman pitkät käpälät. Karkea peitinkarva, keltavalkoinen. Hyvä luonne. Käsiteltävissä. AVO-EH, AVK1

FI10555/18 KOPOLAN BAIKAL, narttu. Koko 31 cm. Hieman pehmeästi takaa liikkuva. Mittasuhteiltaan oikea. Riittävän pitkä pää, hieman vaalea kirsu. Hyvä kaula- ja selkälinja. Sopivan täyteläinen runko. Hyvät eturaajat, takaraajoissa hieman pehmeyttä. Hyvä karvapeite, keltavalkoinen. Käsiteltävissä. KÄY-EH, KÄK1

FI24757/19 CORDYNOX BALLARD, uros. Koko 35 cm. Hieman ahtaasti edestä liikkuva, mittasuhteiltaan oikea. Hyvin kehittynyt pää. Hyvä pitkä runko ja eturinta. Hieman käyryyttä ja uloskierteisyyttä raajoissa, hyvät takaraajat ja käpälät. Valkokeltainen, hyvä karkea peitinkarva. Normaali luonne. Käsiteltävissä. JUN-EH, JUK2

FI19928/19 METSASEMU HIIE MOOR, narttu. Koko 31 cm. Hieman taka-ahtaasti liikkuva, mittasuhteiltaan oikea. Vielä hieman siro pää, hyvä kaula- ja selkälinja. Hyvä rintakehä. Oikea asentoiset eturaajat. Voimakkaasti kulmautunut, hieman kintereistä ahtaat takaraajat. Karva ei parhaimmillaan. Kolmivärinen. Miellyttävä luonne. Käsiteltävissä. JUN-EH, JUK3

TORNIO 8.2.2020

Tuomari: Marjatta Pylvänäinen-Suorsa

FI40275/18 HUNAJAN LORE, uros. Hyvä koko, sopiva luusto. Hyvä rungon pituus ja raajakorkeus. Hyvä pää. Riittävä kaula. Hyvä ylälinja, pitkä häntä. Hyvin kulmautunut takaa. Liikkuu takaa kinnerahtaasti. Tyypillinen etuliike. Eturaajojen suoruutta vaikea arvioida. Tottumaton liikkuja. Käsiteltävissä. AVO-EH, AVK1

MIEHIKKÄLÄ 1.2.2020

Tuomari: Raimo M. Viljanmaa

FI36115/18 AROSUON LILI-MARI, narttu. Koko 34/48 cm. Erinomainen liike. Mallikas pää. HIeman pelokas katse. Hyvät korvat. Rungoltaan sopivan voimakas. Oikea-asentoiset sopivan voimakkaat raajat. Hyvä väri, riistanruskea. Esiintyy hieman väistellen. Korkeus 34 cm ja pituus 48 cm. NUO-ERI, NUK1

TURKU 25.1.2020

Tuomari: Maija Lehtonen

FI31469/18 TESSALON OXANA, narttu. Koko 36,5 cm. 1,5 v. Erittäin hyvän tyyppinen. Vielä hieman ilmava narttu. Hyvä luusto. Hyväpiirteinen pää. Oikea purenta. Hyvä kaula. Ylälinja saisi olla tiiviimpi. Riittävä rintakehän pituus. Riittävä eturinta ja etukulmaus. Korkea kinner. Liike saisi olla yhdensuuntaisempi. Pitkät kynnet. Riittävä askelpituus. Hyvä karvanlaatu. Käsiteltävissä. NUO-EH, NUK1

FI19183/15 YLIN ALLU, uros. Koko 36,5 cm. 5v. Hieman kevyt kokonaisuus. Hyvät rungon mittasuhteet. Riittävä sukupuolileima. Kevytpiirteinen pää. Oikea purenta. Hyvä kaula, rintakehä saisi olla tilavampi ja eturinta voimakkaampi. Ylälinjassa pehmeyttä. Riittävästi kulmautunut edestä, hyvin takaa. Riittävä askelpituus. Etuasentoiset raajat. Erinomainen karva. Itsetietoinen käytös. Käsiteltävissä. KÄY-H

RAAHE 18.1.2020

Tuomari: Taina Nygård

FI26261/17 JUHOLAN SAKU uros. Vankkarakenteinen uros jolla hyvät rungon ja raajojen mittasuhteet. Hieman takaluisu kallo ja niukka otsapenger. Hyvä eturinta. Pysty olkavarsi. Hyvän mittainen rintakehä. Riittävän vahva selkä. Hieman pysty lantio. Eturaajat taipuvat voimakkaasti sisään ja ranteesta ulos. Nostaa eturaajojaan voimakkaasti liikkeessä. Hyvä karvan laatu ja erinomainen lihaskunto. Kirkkaat värit (puna valkoinen). Käsiteltävissä. AVO-H

FI37051/19 ROHMU narttu. 7 kk narttupentu. Erinomainen sukupuolileima. Hyvät tummat silmät. Alaleuka voisi olla voimakkaampi. Kaunis kaulan kaari. Lupaava eturinta ja rintakehä. Riittävästi kulmautunut. Kovin käyrät eturaajat, jotka kääntyvät ranteista voimakkaasti ulospäin. Pitkät ja litteät etukäpälät. Köyristää seistessä ja liikkeessä hieman lantiotaan. Erinomainen karvan laatu. Esiintyy hyvin. Käsiteltävissä. PEK1

VIROLAHTI 18.1.2020

Tuomari: Tuula Savolainen

FI34919/19 BERGMOSSENS XA, narttu. 9 kk. Kaunislinjainen pää, kuonossa hyvä vahvuus, hyvät korvat. Hyvä eturinta, melko hyvät mittasuhteet. Rintakehä saisi olla hieman pidempi, samoin rintalasta. Hieman jyrkkä lantio, jossa hyvä leveys. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa, hyvät suorat takaraajat. Antaa ajoittain hieman takakorkean vaikutelman. Hyvä häntä, erinomainen karvanlaatu. Liikkeessä voisi olla hieman innostuneempi ja tehokkaampi. Käsiteltävissä. JUN-EH, JUK1

KAJAANI 11.1.2020

Tuomari: Sakari Poti

FI40638/17 NAPUN HILMA narttu. Koko 31 cm. Riista. Keskikokoinen. Mittasuhteiltaan oikea. Kaunispiirteinen pää. Erinomainen runko ja raajarakenne. Valkoista väriä sopivasti. Karva karkeaa, mutta saisi olla pidempää. Liikkeessä hieman pysty häntä. Tyypikäs liike. Miellyttävä luonne. Käsiteltävissä. AVO-ERI, AVK1, PN1, SA, VSP, SERT, CACIB

FI45349/17 FU BLU ARTEMIS, uros. Koko 34 cm. 3-värinen, keskikokoinen. Oikeat mittasuhteet. Hyvä voimakkuusaste. Komea pää. Erinomainen runko ja raajarakenne. Karva karkeaa, mutta saisi olla pidempää. Tyypikäs liike. Liikkeessä hieman pysty häntä. Rauhallinen luonne. Käsiteltävissä. AVO-ERI, AVK1, PU1, SA, ROP, SERT, CACIB

FI14460/18 KORVANMÄEN HILLA, narttu. Koko 34 cm. 3-värinen. Mittasuhteiltaan oikea. Voimakas tyyppinen. Pitkä, oikealinjainen pää. Tiivis runko. Ohut raajaluusto. Polvikulma saisi olla voimakkaampi. Hyvä karva. Liikkeessä hieman pysty häntä. Oikea luonne, vaatii kehätottumusta. Käsiteltävissä. KÄY-ERI, KÄK1

FI25622/18 PIIPANLAUMAN METSÄ-SAKU, uros. Keskikokoinen, 3-värinen. Oikeat mittasuhteet. Vielä hieman kevyt, oikealinjainen pää. Hyvät lyhyet korvat. Tiivis runko. Eturaajoissa rokokoota. Hyvät kulmaukset. Karva saisi olla pidempää ja karkeampaa. Liikkeessä pysty häntä. Normaali luonne. Vaatii tottumusta. Käsiteltävissä. NUO-EH, NUK1

FI37051/19 ROHMU, narttu. Kolmivärinen, keskikokoinen, oikeat mittasuhteet. Pitkähkö, oikealinjainen pää. Hyvät korvat. Valkoista väriäa sopivasti. Tiivis runko. Hyvät kulmaukset. Hyvä karkea karva. Liikkeessä vielä pysty häntä. Kevyt liike. Miellyttävä luonne. Käsiteltävissä. PEK1, KP, ROP