Skip to main content

Pohjoismaisen mestaruusottelun koirien valinta

Hallituksen aiemman päätöksen mukaisesti maaotteluun valitaan edellisen vuoden SM-kilpailun kaksi parasta koiraa ja kaksi hallituksen valitsemaa koiraa. Käytännössä kilpailuun on valittu edelleen SM-kokeen neljä parasta koiraa vakiintuneen käytännön mukaisesti. Hallitus päätti linjata valinnasta jatkossa seuraavasti: Kaksi hallituksen valitsemaa koiraa valitaan edelleen SM-kilpailujen sijoitusten perusteella. Milloin PM-kilpailu järjestetään Ruotsissa tai Norjassa valinnassa ei huomioida koiraa, joka on jo ko. maan käyttövalio. Lisäksi milloin pääasiallinen ajoeläin PM-kilpailussa on sorkkaeläin, valinnassa ei huomioida koiraa jolla ei ole koetulosta sorkan ajosta.

Koetoimitsijakoulutuksesta

Hallitus hyväksyi uuden koetoimitsijan lajikohtaisen koulutuksen materiaalin. Jatkossa koetoimitsijoiden lajikohtainen koulutus suoritetaan kyseistä materiaalia käyttäen. Kouluttavat ylituomarit saavat paketin pääkouluttajalta.

Sorkkamestaruusottelusta

Sorkkamestaruusotteluun liittyvät asiat hoitaa jatkossa sorkkatoimikunta. Ilmoittautumiset ottaa vastaan ja kilpailuun koirat kutsuu sorkkatoimikunnan puheenjohtaja.