Skip to main content

Maastoarvontakäytännöt ovat puhuttaneet ajoeläinvalikoiman laajennuttua. Uudeksi käytännöksi on ilmaantunut arpoa maastot nk. eri korista sorkka- ja tassueläinten esiintymisaluiden ja koiranohjaajan haluaman ajoeläimen mukaan. Sääntö- ja koulutustoimikunta linjasi aiemmin arvontakäytännön olevan sääntöjen mukaisesti yksiselitteisesti ylituomarin päätettävissä. 

Asiassa on hankittu linjaus Kennelliiton koe- ja kilpailusihteeri Kaisa Åkermanilta. Yhdessä koetapahtumassa järjestetään vain yksi arvonta. Mikäli syntyy tarve arpoa maastojen eläintilanteen mukaan useamman kuin kerran, tulee samalle päivälle anoa kaksi eri koetapahtumaa. On myös huomioitava, että koetapahtumat ovat tällöin mahdollisista yhteisistä järjestelyistä huolimatta teknisesti eri tapahtumia, joiden välillä ei voida esimerkiksi siirtää tuomareita tai koiria kesken kokeen. Koira suorittaa kokeen siinä koetapahtumassa, johon on se on ilmoitettu.

Linjaus tulee voimaan välittömästi.

Lisätiedot:

saantojakoulutus.sdj(at)gmail.com

sdj.paakouluttaja(at)gmail.com