Skip to main content
Jalostustiedotteet

Jalostusurosten ristiinpaikannusryhmä

By Päivitetty 25.8.202225 elokuun, 2022No Comments

Suomen Beaglejärjestön lanseerauksen innoittamana jalostustoimikunta on perustanut dreevereille jalostusurosten seurantaryhmän, jonka tarkoituksena on jakaa varsinkin kasvattajille tietoa uroksista, jotka täyttävät uroslistalle pääsyn kriteerit. Ajatuksena on jalostustiedon jakaminen kiinnostuneille helpossa muodossa. 

Tekstin ja ohjeet on luonut Suomen Beaglejärjestö. Dreevereiden ryhmässä noudatetaan samoja sääntöjä ja ohjeita.

Seurantaryhmän tarkoituksena on tarjota varsinkin kasvattajille uusi tapa saada tietoa uroslistan koirien työskentelytavoista metsästystilanteissa. Tiedon määrä on sitä suurempi, mitä tottuneempi seurantaohjelmien käyttäjä urosten seuraaja on. Tottunut seurantaohjelmien käyttäjä ymmärtää myös, että seurantaohjelmien tarjoamaa tietoa on osattava tulkita. 

Tutkamerkeissä ja -malleissa on eroja ja eroja tulee myös siitä, ovatko tutkat valmistajan tarkoittamassa kunnossa. Omistajat voivat esimerkiksi säätää haukkulaskureita, joten haukkutiheyslukemat eivät ole eri koirien välillä vertailukelpoisia. Työskentelymatkojen laskemislogiikka vaihtelee ja myös paikannustiheys on otettava huomioon koiran työtä tulkittaessa.

Mikäli seuraajalla on kysyttävää koirasta, seurantalaitteen asetuksista tai muista tulkintaa auttavista seikoista, uroslistalta löytyy omistajan yhteystiedot. Ota rohkeasti yhteyttä! 

Ryhmässä voi seurata Trackerin, Ultracomin ja b-barkin pantoja. Ryhmään voi liittyä jokainen, jolla on jonkun edellä mainitun tutkavalmistajan seurantaohjelma. Huomaa, että Ultracomissa on oltava Nextohjelma, jotta voi liittyä ryhmään. 

– Jos sinulla on Trackerin tai b-barkin seurantaohjelma, tarvitset Ultracomin valmistamien pantojen seuraamiseen ristiinpaikannuslisenssin. Trackerin ja b-barkin välillä ei ristiinpaikannuslisenssiä tarvita. 

– Jos sinulla on Ultracomin Next-seurantaohjelma, tarvitset Trackerin ja b-barkin pantojen seuraamiseen ristiinpaikannuslisenssin. 

Uroslistalla olevan koiran omistajana voit liittää ryhmään myös oman puhelimesi, jolloin ryhmän jäsenet voivat nähdä koirasi lisäksi myös sinun itsesi sijainnin. 

Liityttyäsi ryhmään sitoudut ryhmän sääntöihin. Mikäli sääntörikkomuksia ilmenee, on ryhmän ylläpitäjillä oikeus poistaa koira, koiran omistaja tai katselija ryhmästä.


Säännöt ja liittymisohje: 

Täytä alla oleva lomake, jossa kerrot seurantaan käyttämäsi puhelimen puhelinnumeron sekä kaikki muut tarvittavat tiedot, mikäli olet ilmoittamassa koiraa ryhmään. Saat tekstiviestinä linkin, jota klikkaamalla pääset ryhmään.

Ryhmään hyväksytään vain koiria, jotka on ilmoitettu ja hyväksytty jalostusuroslistalle. Ryhmästä poistetaan kaikki muut koirat ylläpidon toimesta.

Tunnistamattomat seuraajat poistetaan ryhmästä. Seuraajaksi pääsee vain täyttämällä lomakkeen.

Pieninkin kirjoittelu negatiiviseen sävyyn ryhmässä olevien koirien tekemisistä somessa on kielletty ja johtaa väistämättä ja välittömästi sulkemiseen ryhmästä.