x

JunnupäivätSuomen Dreeverijärjestön Junnupäivät Mikkelissä 25.-26.8.2012

Junnuilla mukavat päivät Mikkelin Korpimajalla

Dreeverijärjestön junnupäivät järjestettiin 24.–25.8.2012 Mikkelin Korpimajalla. Mukaan otettiin tällä kerralla Suur-Savon kennelpiirin alueelta myös ajokoira- ja mäyräkoirajunnuja. Näin saatiin mukaan yhteensä 12 innokasta nuorta – kaksi tyttöä ja 10 poikaa. Mäyräkoirataustaisia junnuja ei tällä kertaa ollut mukana. Dreeverijunnuja oli kolmasosa, ajokoirajunnuja kolmasosa ja kolmasosa junnuista tuli koirattomista perheistä.

Leiriohjelmaan kuului rotuesittelyt, koiran ohjaamisen harjoittelua näyttelykehässä, jousi- ja ilmakivääriammuntaa, tehtävärastirata, saunomista ja uimista sekä Annelin loihtimia herkullisia ruokailuja. Sunnuntai oli maastopäivä ja tuolloin kävimme kolmessa ryhmässä seuraamassa dreeverin, ajokoiran ja mäyräkoiran toimintaa. Junnut pääsivät täyttämään maastokortteja. Maastoeväät olivat tietty mukana. Dreeverimaastossa toteutettiin kokokaudenkoe, jota junnut seurasivat silmä kovana.

Kaiken kaikkiaan leirillä osallistui 31 henkilö. Upea määrä ja mahtava kennelhenki! Säät sallivat viikonlopun aikana – lämmintä oli ja aurinko paistoi.

Oli hieno seurata, miten junnut käsittelivät ajavia koiria ja miten koirat käyttäytyivät junnuja kohtaan.

Mikä oli parasta leirissä? Mukavaa oli saumaton yhteistoiminta eri rotujen edustajien välillä. Mukavaa oli myös junnujen palaute; tulemme ensi kesänä leirille uudestaan! Mutta parasta oli kahden koirattoman perheen poikien lausahdus leirin jo päätyttyä hakemaan tuleville vanhemmille: ”Meille pitää ottaa reeveri”!

Junnut saivat komeat muistoesineet leiristä.

Kiitos mukavasta viikonlopusta tv junnutoimikunta


Näyttelyharjoituksia


Ammuntaa


Leiriläiset ja ohjaajat


Leiriläiset

JUNNUPÄIVÄT JUVAN ERÄHOVISSA
01.- 02.12.2007


Nuoret ja koirat


Suomen Dreeverijärjestön ensimmäiset junnupäivät järjestettiin Juvan Erähovissa. Osallistujia saimme mukaan ensimmäisenä päivänä 8 ja toisena päivänä 9 nuorta. Saimme nuorten mielenkiinnon heräämään metsästykseen ja eritoten dreevereihin, joita oli esillä junnuja varten. Ruokailusta vastasi Anneli Varjus, joka oli loihtinut maittavan keiton ja järjesti eväät myös seuraavalle metsästyspäivälle. Ilpo Purhonen kertoi metsästysvarustuksesta, metsästysretkistä dreevereillä sekä esitteli koiratutkaa Rekon toimiessa mallina.

Saimme vieraaksemme Veli- Matti Pekkarisen Etelä- Savon RHP:stä, hän sai nuorten mielenkiinnon heräämään kertomalla jousimetsästyksestä ja piti meille pienen esityksen, kuinka jousta käsitellään ja kuinka sillä ammutaan. Jänistä Veli- Matti ei kuitenkaan ollut saanut saaliikseen vaan esim. majavan. Eläintunnistuskilpailu osoittautuikin yllättävän vaikeaksi tehtäväksi. Tehtävänä oli tunnistaa eläimiä nahkoista, jaloista ja mm. sarvista. Kilpailu onnistui hyvin ja voittajajoukkuekin löytyi sekä palkittiin.

Esa Niemi kertoi nuorille Suomen dreeverijärjestöstä ja dreevereistä yleensä, sekä jakoi lehtiä ym. materiaalia nuorille kotiin vietäväksi. Onnistunut ensimmäinen päivä päätettiin iltanuotioon ja makkaran paistoon.

Seuraavana aamuna aamupalan jälkeen Ismo Putkonen piti nuorille "Ylituomarin Puhuttelun" ennen metsään lähtöä. Jakaannuimme ryhmiin ja pidimme metsästyspäivän dreevereillä. Metsässä nuorilla oli mukana digikamerat, joilla he ottivat kuvia metsästyspäivän tapahtumista. Päätimme palkita parhaan kuvan, joka oli kuva karhun kynsimästä puusta. Hyvää metsästysonnea oli yhdellä ryhmällä, joka sai saalikseen jäniksen. Arvoimme nuorten kesken upean puukon ja paljon muita palkintoja, jotka oli järjestänyt Markku Latvanen. Voimme olla tyytyväisiä ensimmäisiin junnupäiviin. Ensi vuonna uudestaan vaikka jossain muualla päin Suomea.

Eija Kairasalo


Päivän saalis

YLÖS